Proud Mama

En dag i solen

Publicerad 2009-04-29 21:26:49 i

Idag har vi varit ute hos Birgitta och Emil i deras lekpark hela dagen, nästan, ett par timmar i alla fall. Solen gassade och vi hade mysigt. Elliot gungade igen och så käkade han lite sand i sandlådan. Vi fikade på en filt medan barnen tog sin nap. Vid tretiden gick vi hemåt igen, vi gick och handlade och sen gick vi hem. 



Sand är inte så gott som man kan tro.



Gunga är desto roligare, men här var vi väldigt trötta=)

På sista tiden har jag blivit så less på att man alltid lagar samma mat och ofta blir det inte så hälsosamt som man skulle vilja, det skulle bara vara kul att få lite variation. Så imorse gick jag in på recept.nu, egentligen så sökte jag efter ett bra recept på kladdkaks muffins (hälsosamt värre:P) men så hittade jag det här receptet på lax:

Ingredienser

 

260 g laxfile skuren i fjärilskotletter (2 st)
8 st potatisar
2 st lime
1 st rödlök
3 st champinjoner
1 st rött sött äpple
1 tsk balsamvinäger
150 g färsk bladspenat
0.5 tsk olja
2 dl naturelle crème fraîche 8%
1 tsk riven färsk ingefära
1 st vitlöksklyfta
salt
peppar
2 knippen färsk basilika

Gör så här

1. Koka upp potatisen och låt den koka i cirka 20 minuter. Skala och riv ingefäran och blanda den med crème fraîchen. Pressa i saften ur en av limefrukterna, pressa och tillsätt vitlöken och salta.

2. Pressa saften ur den andra limen över laxkotletterna och grilla dem i grillpanna utan matfett.

3. Kärna ur äpplet. Skär det och champinjonerna i bitar och hacka löken ganska grovt. Bryn sedan allt i lite olja tillsammans med grovhackad basilika och lite balsamvinäger.

4. Smaka av med salt och peppar. Lägg till sist i spenaten och se till att den bara värms upp. Blanda runt och servera tillsammans med laxen och såsen.

 

Jag hoppade över potatisen, ingefäran, äpplet och basilikan, eftersom jag inte hade det hemma. Hoppade som sagt över även potatisen. Tyckte det räckte med den varma salladen med champinjoner och bladspenat. Då blev det ju ännu mer hälsosamt dessutom. Limen ersatte jag med citron. Det blev lite "man tager vad man haver" men det blev väldigt gott.

 

Créme fraichen med vitlök och citron är inte med på bilden men den passade jättebra till, mmm...

 

 

Söndag

Publicerad 2009-04-26 20:31:33 i

Den här helgen har jag jobbat så Hampus tog med sig Elliot till sin mamma och sov över där en natt. Så igår efter jobbet gick jag och Märtha på O'learys och käkade och snackade ett tag tills alla killar som var där höll på att ge oss en hjärtattack på grund av liga-fotbollen som visades på alla tv:apparater, det betyder att det förekom skrik och vrål lite då och då som vi var oförberedda på eftersom vi inte kollade på fotboll. Vi gick hem till mig istället och slappade och kollade på Robinson. Jag gick inte och la mig förrän halv två och det händer inte ofta nu när Elliot oftast vaknar kl sju. Idag kändes det verkligen som ett straff att jobba eftersom det var värsta sommarvädret ute. Hampus och Elliot mötte mig när jag slutade och Elliot var så kopiöst söt med sina sneakers och kepsen på sig. Jag har tyvärr ingen bild på det för jag vet inte hur man laddar över dem från Hampus kamera. Vi gick och handlade korv och pommes och bea för jag blev så sugen på grillat, dock har vi ingen grill just nu och vi kommer inte köpa en förrän vi flyttar om en månad så det blev stekpannan men det blev gott ändå!


       




Jag vet inte vad jag gör för konstig min men men.



En måltid som skulle få Anna Skipper att gråta men gott var det=)

Fredag

Publicerad 2009-04-24 22:21:04 i

Idag blev det storstädning på förmiddagen, så nu är det äntligen fint här. Sen kom Emeli och Erica hit och hälsade på och det var mycket trevligt=) Vi fikade och pratade en bra stund, härligt att få uppdatera sig lite eftersom vi inte träffats på så länge. Efter det gick jag och Emeli ut på stan ett tag och åt en glass, sen mötte Hampus upp mig och vi gick och köpte de där söta reebok skorna till Elliot. Han tyckte det var jättekul att få spankulera lite på stan=) Elliot alltså:P. Min kusin Håkan fyller 30 år idag, hipp hipp hurra!!! De skulle fira honom ikväll men Elliot går och lägger sig så tidigt nu så vi kunde inte åka tyvärr och i morgon och på söndag jobbar jag igen. Ikväll har vi käkat tapas framför tv:n, lika gott som vanligt, synd att det inte finns nåt bra att se bara. Good night, sleep tight.

Ute i solen

Publicerad 2009-04-23 19:28:47 i Elliot

Idag så tog vi en promenix till Emil och Birgitta och hälsade på, och var vi ute i lekparken hos dem en stund och åt supergoda kladdmuffins innan vi var tvungna att hasta vidare till min jobbintervju. Det kändes som att det gick bra men man vet ju aldrig... Hade gärna stannat kvar i lekparken längre för det var ju till och med ännu varmare ute idag, I love it! 



Två nyvakna bebisar=)



Elliot fick prova Emils fina fåtölj som han fick i födelsedagspresent.



Vi gungade för första gången och det var väldigt populärt.


Dagens

Publicerad 2009-04-22 22:24:10 i



Invigde mina nya jeansshorts idag, det var ju så härligt ute, den första riktigt varma vårdagen=)



Vi myste i solen...



...och åt glass!!!

Jag lever..

Publicerad 2009-04-21 13:24:34 i

...även om det har varit usel uppdatering senaste dagarna:P Från torsdag till söndag var vi ju med familjen till Åre och hade det mysigt. Åkte även bräda för första gången på alldeles för länge, vrickade händer och fötter och en ond svanskota (knasigt ord om man säger det flera gånger?) blev resultatet. Det var roligt att åka igen men det hade verkligen kunnat vara bättre underlag, bara lössnö överallt vilket gjorde det en aning problematiskt för mig men vi hade jättebra väder när vi åkte. Igår var det ju babysim igen så det har varit full rulle. Lägenheten ser ut som jag vet inte vad och det ligger tvätt och vinterkläder överallt, jag vill ha ett förråd!!! Nu ska vi, eller jag städa, Elliot motarbetar mig hela tiden genom att dra ner allt på golvet igen.



En buskille i bilen på väg till Åre.



Allt i lägenheten skulle inspekteras.



Blev bjuden av min man på restaurang.





På väg upp mot toppen=)



Fin utsikt


Onsdag

Publicerad 2009-04-15 08:41:04 i

Då va man uppe igen och Elliot tar sin första nap. Idag ska vi nog åka och bada med Birgitta och Emil, det var ett tag sen vi träffades nu så det ska bli kul=) Igår blev det en runda på stan och lite shopping faktiskt, två fina linnen och en eyeliner till mig och tre bodys till Elliot. Tyvärr så är det inte lika bra väder idag men då gör det ju inget att vi åker och badar istället. 



Första glassen i solen, såklart mjukglass med nötter och niosette=)


Ursöta reebok's i storlek 21, det blev inget köp men hur coolt skulle det inte vara om han sprang omkring i dem här i sommar? 

Tisdag

Publicerad 2009-04-14 08:46:45 i

God morgon, god morgon! Idag verkar det kunna bli riktigt fint väder. Kanske blir en powerwalk fram på dagen=) Det är ju såå mycket roligare att gå med vagnen när det inte är nån snö plus att solen skiner. Igår var vi ju hem och hälsade på mamma och pappa. Vi fikade och var ute och gick i det fina vädret. Pappa håller på och renoverar ett rum till Robin i källaren och Elliot var så fascinerad av alla verktyg, särskillt borren och skruvarna. På eftermiddagen kom Jonas, Sanna och Hugo hit och vi gjorde tacos, mmm. 





Blivande skoterförare?

Måndag

Publicerad 2009-04-13 08:28:55 i

Nu sover Elliot sin första nap för dagen och jag ska göra mig klar och packa ner lite grejjer och sen bär det av hem till mor och far, myyys. 

Hemma igen

Publicerad 2009-04-12 21:09:14 i

Nu har vi precis kommit hem ifrån Hampus mamma. Först var vi ut till IKEA en sväng imorse och sen åkte vi till han mamma. Det var jättefint väder och vi satt ute i solen ganska länge, tog även en skotertur, den första och förmodligen sista i år. Sen åt vi mat och kollade på fotboll. Nu sitter vi och kollar på wipeout, inte världens bästa program men men. Det är ju inte så mycket bra att välja på. Nu ska jag fika, har ätit alldeles för mycket skräp den här helgen och trots att jag inte borde så sitter jag och proppar i mig godis as we speak. I morgon jobbar Hampus och jag och Elliot ska åka hem till mamma och pappa och hälsa på=) 

Elliot 1 år!!! (igår)

Publicerad 2009-04-11 18:27:20 i Elliot

Jag skulle ha uppdaterat igår men det var så mycket hela dan. Lillskrutten har fyllt ett år! Har det verkligen gått ett helt år sedan han föddes? Tydligen, och igår var det kalas hela dagen=)


 

För ett år sedan..



...och igår.



Många paket öppnades..



Tårta!



Vitchoklad mousse tårta med hallonpanacotta. 


Mörk choklad och jordgubbsmousse tårta.


Vi blåste ut ljusen.

På eftermiddagen gick vi en promenad och visade mamma och pappa var lägenheten som vi har köpt ligger och på kvällen kom Emeli och firade också. Idag har jag jobbat och sen har det inte hänt så mycket mer. Bytte bort söndag och måndag så imorgon ska vi vara lediga tillsammans=) Vi ska kanske åka en sväng till mio och kolla på möbler och så ska vi äta hos Hampus mamma. Mys!  

Allvarligt?

Publicerad 2009-04-09 09:58:47 i

Vad är det för väder vi har? Ska man vara tvungen att gå igenom det här eländet varje år? När det väl börjar bli lite sol och värme så blir det bakslag med snöslask, mulet och dessutom kallt. Jag vill ha vår nu!!!!! Jag vill kunna använda vårjackor, ballerinaskor, jeansshorts och klänningar m.m. m.m. Har inte sett en enda tussilago! (vilket också kan bero på att vi bor mitt i stenstan, men ändå!) När jag tänker efter så vände det och blev riktig vår efter att Elliot föddes förra året och eftersom han fyller år i morgon så får jag väl hoppas att det vänder i helgen, det är mitt sista hopp. Men trots vädret så finns ett stort vårtecken utanför vår port, gruset är borta från trottoaren! Det tackar vi för!

Vilken dag...

Publicerad 2009-04-08 20:45:55 i Elliot



Födelsedagsbarnet öppnar paket, han kan nästan öppna själv nu men det är fortfarande pappret som är mest intressant.



cupcakes mm......



Chokladbrowniemuffin med hallon frosting.



Vaniljmuffin med vitchoklad frosting och jordgubbar.



Det var lite svårt att blåsa ut ljuset för det var mycket intressantare att försöka få tag i tårtan som bestod av maräng chokladgrädde och bananer.



Två övertrötta skrattiga kalasdeltagare=)

Kalas=)

Publicerad 2009-04-08 09:06:47 i Elliot

Nu sover födelsedagsbarnet, ja han fyller ju inte förrän på fredag men kl ett kommer hans polare hit och äter tårta=) Våran lilleskrutt, ett helt år! Vart tog den tiden vägen? Nu ska jag städa klart och göra klart tårtan och frostingen till minimuffinsen. Har inte tid att sitta här med andra ord, lägger upp bilder senare.

Trött!

Publicerad 2009-04-07 23:33:48 i

Kvart i elva var jag klar med kvällens bak. Sextioen hallongrottor blev det och de blev galet goda. Provade ett nytt recept och det var mycket bättre än det jag har använt förut, de blev så saftiga och porösa. Hittade receptet på ica.se


Hallongrottor

Buffé nr 6 2001, sid 35 

Ingredienser
Portioner: 22

4½ dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör (eller margarin)

FYLLNING
1 dl fast hallonsylt




 

Gör så här

Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det.
Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare.
Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
Forma degen till valnötsstora bollar. Sätt ugnen på 200°C.

Lägg i muffinsformar på plåtar.
Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.

 

 

 

Efter middagen blev Elliot och mamma så trötta så...

 

..vi blev tvugna att mysa lite på gosefilten:)

Så nu ska jag stupa i säng, massor ska göras imorgon också, godnatt.

 

 

 

 

 

 

Morning babes=)

Publicerad 2009-04-07 08:34:10 i

Nu har det varit lungt i bloggen ett tag igen men det har varit mycket i helgen. Igår så var Hampus ledig och vi var på babysim och hade mysigt. Jag bakade över 50 minimuffins så snart borde det räcka. Tänkte försöka få till en kaksort idag också sen ska det vara lugnt ett tag. Ska försöka mig på att baka tårtor också men det blir tills på fredag när familjen kommer, imorgon blir det barnkalas. Lite tråkigt att så många är borta bara:(. Igår provade vi lite grejjer som vi köpt till sommaren och så här såg det ut...




Mr Cool..:)

Snark

Publicerad 2009-04-03 19:23:52 i

Är helt trött och slut efter den här veckan. Less på det mesta. Det behövs städas här hemma men jag orkar inte bry mig. Vill inte jobba i helgen, vill inte vill inte vill inte!!! Men som den jag är så har inte fixat nån som kan jobba i stället för mig trots att det kanske hade gått om jag hade varit ute i tid. Vill inte jobba fler helger överhuvudtaget. Vi går bara om varandra, Hampus jobbar ju på veckorna och jag som sagt helgerna. Vi hinner ju aldrig göra nånting tillsammans. Vi har i alla fall skrivit kontrakt idag, det är ju positivt fast det har inte gått in än. Har fått avslag på ett av jobben jag sökte, det bidrar också. Försöker muntra upp mig med bra musik, får väl se hur det går. Elliot sitter och tittar på tvättmaskinen som snurrar runt, tvätten alltså, inte hela maskinen. Det här är nog det mest meningslösa inlägg jag skrivit på länge, tjillevippen.

God natt

Publicerad 2009-04-02 22:31:49 i

Nu ska jag gå och sussa. Imorgon kl 09.00 ska vi skriva kontrakt på lägenheten. Läskigt och spännande. Sen ska vi åka och hälsa på Emeli och äta cheesecake=) mums! Sen blir det nog lugnt. 

Babysång

Publicerad 2009-04-02 12:27:04 i

Väntar på att Elliot ska somna, han har ju blivit så duktig på att somna själv igen. Idag ska vi gå på babysång och det ska bli roligt. Lite tråkigt att vi inte har nån att gå med längre men jag känner ju några som brukar gå litegrann. Efter det ska vi göra några ärenden på stan. Lämna tillbaka ett par jeans, jättesnygga slitna håliga ljusa jeans men jag köpte två likadana för att jag skulle kunna prova hemma i lugn och ro. Jag brukar alltid prova i butiken för jag tycker det är så drygt att gå tillbaka med saker men Elliot var inte på humör när vi var där så då blev det som det blev. Vi måste förbi ICA och handla mer bakgrejjer, det är verkligen så roligt att baka!! Gjorde ju två sorters minimuffins igår men satserna var inte så stora så jag ska göra några till, jag vet ju inte hur många som tänker komma och fira vår lille skrutt. Till sist ska vi på banken. Ikväll blir det bikemöte

Sista uppdateringen!

Publicerad 2009-04-01 21:04:29 i

...om lägenhetsletandet, i allafall på ett bra tag för på fredag ska vi skriva kontrakt på bostadsrätten vi har bjudit på!!!!!! Idag har jag även bakat två sorters minimuffins till Elliots stora dag. På eftermiddagen mötte vi även upp Heidi och Lovisa och tog en promenix runt Sidsjön. Det var ju ett fantastiskt väder och varmt men...snön var inte packad längre i spåret vi gick på så snön åkte in i hjulen på vagnen så jag fick i princip skjuta vagnen framför hela vägen runt:P snark, men det fina vädret vägde upp det hela. Nu ska jag kolla klart på Grey's.

Om

Min profilbild

Linda

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela