En dag i solen
Ingredienser
Gör så här
1. Koka upp potatisen och låt den koka i cirka 20 minuter. Skala och riv ingefäran och blanda den med crème fraîchen. Pressa i saften ur en av limefrukterna, pressa och tillsätt vitlöken och salta.
2. Pressa saften ur den andra limen över laxkotletterna och grilla dem i grillpanna utan matfett.
3. Kärna ur äpplet. Skär det och champinjonerna i bitar och hacka löken ganska grovt. Bryn sedan allt i lite olja tillsammans med grovhackad basilika och lite balsamvinäger.
4. Smaka av med salt och peppar. Lägg till sist i spenaten och se till att den bara värms upp. Blanda runt och servera tillsammans med laxen och såsen.
Jag hoppade över potatisen, ingefäran, äpplet och basilikan, eftersom jag inte hade det hemma. Hoppade som sagt över även potatisen. Tyckte det räckte med den varma salladen med champinjoner och bladspenat. Då blev det ju ännu mer hälsosamt dessutom. Limen ersatte jag med citron. Det blev lite "man tager vad man haver" men det blev väldigt gott.
Créme fraichen med vitlök och citron är inte med på bilden men den passade jättebra till, mmm...