Proud Mama

Drinktips

Publicerad 2009-07-31 22:00:55 i

Supergod alkoholfri drink såhär i sommarvärmen(?)




Massa isbitar, hälften schweppes citron, hälften sprite och toppa med hallon.

Middagstips

Publicerad 2009-07-31 21:54:02 i

I veckan så åt vi en av mina favoriter just nu, jag kommer inte ihåg om jag har bloggat om det här receptet innan men jag tar det igen för det är så gott och så enkelt.



Mysmiddag på balkongen


Hungrig och förväntansfull Elliot


Pastasås med champinjoner, ädelost, matlagningsgrädde och räkor, mm.....
galet gott, särskilt med färsk pasta till.



Nu sitter vi i soffan och slappar, grymt skönt med fredag och helg=)

Å vad dålig jag är på att uppdatera..

Publicerad 2009-07-30 20:36:07 i

Jag vet att jag sa att jag skulle uppdatera oftare men.....jag hinner ju inte, skyller också på att jag tappat bort usb kabeln till telefonen och det är så tråkigt att uppdatera utan bilder...måste leta reda på den. Det känns som att man inte gör annat än kliver upp, jobbar, leker med Elliot en halvtimme innan han ska sova, kollar en stund på tv och sen går och lägger sig, väldigt givande känner jag. Socialt liv vad är det?? Finns det en värld utanför? På måndag ska Elliot kanske hälsa på på dagis, vi har inte bestämt när han ska börja riktigt än men vi har fått en plats. Får se hur det blir med det, det känns iaf att man inte har haft någon semester i sommar, riktigt less är jag, inte ens en liten fjuttig fredag kunde jag få ledigt, så våra U2 biljetter kan vi ju använda till att tända grillen med! Idag är det tyck synd om mig dagen....Nä nu ska jag baka världens bästa morotskaka på världens (bästa?!?) torsdag! Peace out

Regn!

Publicerad 2009-07-09 22:51:27 i

Nu är jag trött på regn, det borde ju räcka nu kan man ju tycka, faran för skogsbrand måste vara komplett tillintetgjord, eller har jag fel? Jag blev hemma idag eftersom jag inte hade nån röst när jag vaknade så kändes det lite meningslöst. Så Elliot och jag har myst och bakat kakor mest hela dagen. Så här har vår dag sett ut.



Älsklingen sover middag=)



Sen bakade vi kakor, eller jag bakade medan Elliot lekte med vispar och kastruller, jag märkte även att han har lika långt(?) tålamod som sin mor, han skulle nämligen försöka bära en sån här boll som man har löste i i ett decilitermått men det gick inget vidare, den ville bara ramla ur hela tiden. Han blev så arg, och så försökte han igen, så tappade han den igen och så blev han vansinnig, och så gick det om och om igen. Jag höll på att skratta ihjäl mig för att han var så söt. Skulle ha filmat det. Kakorna blev galet goda iaf. Det här är det bästa cookies recept som finns, iaf som jag har smakat!


Ingredienser

 

5 dl vetemjöl
1.5 dl strösocker
2 dl farinsocker
2 dl flytande margarin
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
200 g choklad
2 dl pecannötter (eller valfri nöt)

Gör så här

1. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en bunke. I en annan bunke blandar du socker, farin, smör och ägg. Rör ned vaniljsocker. Vänd ner i vetemjölsbunken och arbeta ihop en slät fet kakdeg. Hacka och vänd ner chokladen.

2. Lägg över degen på smörpapper, forma en lång korv med en 5-kronas diameter. Skär 2 cm stora bitar och lägg på smörpapper på plåtar. Skär nötterna i mindre bitar. Tryck ner 2-3 bitar i varje kaka. Baka i 200 grader i 8-10 minuter tills de är gyllenbruna.

3. Låt kakorna svalna tills de är fasta innan du lägger över dem på ett fat.

 

Jag brukar hoppa över nötterna men det är säkert gott med också=).

 

     

Sen var det någon som inte kunde få i sig maten fort nog men...

 

...det var ju lax och färskpotatis till middag=)


Bilder från bloggtorkan=)

Publicerad 2009-07-08 22:49:51 i






Från min födelsedag som firades på en italiensk restaurang och senare övernattning på hotel=)



Glass på balkongen i nya lägenheten=)







Renovering på g, så här såg det alltså ut innan.












Midsommar





Grillning med underbara vänner=)


Onsdag

Publicerad 2009-07-08 19:52:12 i

Har varit ledig idag eftersom jag ska jobba till helgen. Så vi drog till staden på landet och fyndade lite=) Köpte ett duntäcke för 299 kr som hade kostat 999 kr! Sen gick vi förbi P.o.P (för er som inte har småbarn betyder det polarn och pyret) och där var det värsta rean så tre söta plagg fick följa med hem, visar bilder senare. Blev en sväng på ikea också, gardiner och en vas blev det. Nu måste jag äta nåt innan jag svälter ihjäl. Min hals har svält igen och den gör ont, känns inte bra med tanke på att jag ska sitta i telefon 7 dagar i sträck, blä. 

Det är mycket nu..

Publicerad 2009-07-08 00:12:56 i

Eller det har i alla fall varit det. Vi har flyttat, renoverat plus att jag har börjat på ett nytt jobb som jag har hållit på och stressa sönder mig över. Nu börjar det lugna ner sig dock. Jag kommer alltså jobba hela sommaren, hipphurra, men jag är iaf ledig på helgerna. Elliot ska börja skolas in på dagis den 3 augusti, hemska tanke! 

I helgen har det varit lugnt, jag var och klippte och färgade håret i lördags, sen var vi på kalas och på kvällen blev det middag på mezoyo och slutligen en sväng på gatufesten och Thomas Ledin. Imorgon kommer det bilder=)

Om

Min profilbild

Linda

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela