Proud Mama

God morgon tisdag!

Publicerad 2009-03-31 11:38:04 i

Idag händer det inte så mycket här hemma. Mäklaren har ringt och han ska ringa runt till alla som deltagit i budgivningen och kolla läget. Är det ingen som lägger nåt mer så är den väl vår antar jag? Vi ska åka och kolla på den en gång till i eftermiddag eftersom Hampus inte har sett den live. Så vi får se hur det går=) Annars blir det lugnt tror jag, ska kanske börja baka till Elliots födelsedag. Igår fick vi besök av morbror Mats, Ina, Kevin och lilla Viggo. Det var jättekul att träffa dem eftersom det inte blir så ofta. Elliot fick en tidig födelsedagspresent också, en liten hund som man kan dra i ett snöre( koppel) så ser det ut som att den rör på benen, jättesöt. Sökte även två jobb igår så, wish me luck=)

Sunday

Publicerad 2009-03-29 11:25:19 i

God morgon! Nu ska jag gå och jobba några timmar. Jag skulle ju ha jobbat igår också men jag var tvungen att sjukanmäla mig för det gick inte. Fyra timmar ska väl gå bra i alla fall=) Det är ju inte så att man blir piggare av vädret, just nu så kräksnöar det utanför vårt fönster. Om ni undrar vad kräksnöa betyder så är det ett annat ord för att snön vräker ner. Tror att det är morbror M som har myntat det uttrycket, det låter som så:P Vi ligger fortfarande högst i budgivningen på lägenheten så nu börjar det bli spännande. Nu måste jag kila. Later.

Uppdatering!

Publicerad 2009-03-27 19:42:58 i

Vi har nu lagt bud på en annan lägenhet och än så länge ligger vi fortfarande högst...

Wihoo!

Publicerad 2009-03-27 19:36:36 i



Blek och med röd förkylningsnäsa, därav den svartvita effekten=) Men glad ändå för nu har biljetterna till U2 på Ullevi kommit, yey!

Yes!!!

Publicerad 2009-03-27 16:28:13 i

Jag kanske inte är världens sämsta mamma ändå=) Elliot har varit inne i en period nu då han är väldigt svår att sova ner. Det har dels att göra med att han kan ställa sig upp i sängen, så det är ju det första han gör nu när man ska lägga honom. Sen står han där och skriker tills man tar upp honom, drygt. Det finns ju liksom ingen risk att han somnar stående. Så under den här tiden har vi fått ligga bredvid och i princip hålla fast honom i våran säng för att han ska somna. Det hade ju kunnat vara mysigt om han hade legat och gosat med en tills att han somnar men 99% av gångerna så ålar han bara runt i sängen och slänger sig fram och tillbaka för att hålla sig vaken. Nu har jag tröttnat på det! Dessutom så tar det jättelång tid innan han väl somnar. Jag vet ju att det enda som går att göra är att lägga honom i sin säng och ta några "gris" dagar av skrik och grin (han är alltså arg och inte förkrossad) och gå in och lägga ner honom 500 ggr tills han inte orkar ställa sig upp längre utan somnar. Då kommer han ju lära sig att det är sova som gäller och att vi inte kommer ta upp honom igen förrän han har sovit. Det har inte fungerat än för jag har varit för blödig, men i eftermiddag gjorde jag ett försök till och det fungerade, halleluja! Han sover just nu på söta örat. Var bara tvungen att dela med mig av detta. Måste nästan skriva upp den här dagen i kalendern, nu går det alltså åt rätt håll! Nu ska jag skynda mig att göra biffar, later.

Uppdatering!

Publicerad 2009-03-25 22:32:38 i

Nu har någon lagt ett högre bud och vi kan inte gå längre, vi får se om de kanske ångrar sig för det var inget lågt bud om man säger så! Nu ska jag gå och sussa, har fortfarande ont i huvud och hals. Måste äta ipren för att inte däcka helt. Orkar inte söka fler lägenheter....drygt! Tittar på diagnos okänd och det är intressant men jag orkar inte kolla klart. Någon av er kanske kan berätta hur det gick imorgon=) Måste sova nu, natti

PoP

Publicerad 2009-03-25 16:23:15 i Elliot

Var förbi Polarn o Pyret idag eftersom Elliot har vuxit ur sina badbyxor. Då hittade vi dessa...

Såå gulliga!

Hittade även den här som han kommer behöva i sommar när vi ska åka iväg..




Elliot ska ju åka utomlands för första gången=)

Våffeldagen

Publicerad 2009-03-25 16:17:35 i

Oj vad jag blev sugen på våfflor nu! Tvyvärr blir det inga för mig idag...men de här såg riktigt goda ut..




mmmm...

Good morning!

Publicerad 2009-03-25 08:50:50 i

Den här dagen har alla möjligheter för att bli en riktigt bra dag! Trots ont i halsen och förkylning...vi får se vad vi hittar på. Ska i alla fall gå ut en sväng, men nu måste jag springa runt med Elliot lite för det är det enda han vill göra nuförtiden:)

Ingen bra start..

Publicerad 2009-03-23 11:30:01 i

Idag tyckte Elliot att det var dags att kliva upp kl 05.00, snaaark! Vi gick i allafall upp och var uppe till kl 06.00. Då fick han sova med oss. Så sov han till kl 07.00 men då kunde han var med Hampus när han gjorde sig klar för att jobba så jag fick sova ända till halv åtta. Det är ju lugnt men sen somnade jag med honom när han skulle sova igen halv tio och sov till kl elva, och det var inte bra. Jag är ingen person som kan sova middag för när jag vaknar känner jag mig ännu tröttare och överkörd av en ångvält typ, ni som inte heller kan sova mitt på dagen förstår vad jag menar. Nu ska vi göra oss klara för babysim och det borde ju göra att jag piggnar till tills i eftermiddag om inte annat. 

mm...morotskaka!

Publicerad 2009-03-20 13:55:53 i



Nu har vi kommit hem från en lunch på stan med mamma och väl hemma blev det en välförtjänt(?) bit morotskaka, mmm.... måste säga att den blev sjukt god, den godaste jag ätit! Så tack snälla Emeli för det receptet=)



Tänkte dela med mig av det till er också, varsågoda!

Världens godaste morotskaka

3 ekologiska ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter
 
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten.
4. Tillsätt solrosolja och morötter.
5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbara kant, 24 cm i diameter.
6. Grödda mitt i ugnen ca 55 min. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt svalna.
 
Cream cheese lime frosting:
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av 1 lime (jag hade ingen så jag provade lite citronsaft, fast lime är nog godare)
100 g philadelphiaost
 
1. Vispa alla ingredienserna krämigt.
2. Bred frostingen över kakan.

God morgon torsdag!

Publicerad 2009-03-19 09:39:17 i

Idag ska vi gå på babysång, det var ju ett tag sen så jag tror Elliot kommer bli jätteglad. Han dansar ju så fort han hör musik nu så det blir nog toppen. Men det börjar inte förrän kl 13.30 så ska vi tvätta och baka innan dess. Jag ska provbaka morotskakan som Emeli hade gjort när jag var där sist. Apropå det så ska jag ju hälsa på henne i eftermiddag. Nu måste jag gå till Elliot som har kommit in i sin första trotsperiod. Om han måste sitta själv i mer än fem minuter så gråter han, om han måste byta blöja blir han super arg, sova ner honom är inte det lättaste för tillfället heller. Nu skäller han på mig också, "dä dä dä"! Tjing

Slut som artist

Publicerad 2009-03-18 17:44:58 i

Nu håller jag på med middagen och småäter Bixitkex från Göteborgs kex. Riktigt goda är dem, och man kan ju inbilla sig att det är lite nyttiga också eftersom det är 47% fullkorn i, därmed inte sagt hur mycket socker som är tillsatt:P Den här dagen har jag gjort rätt för mig i alla fall. Elliot vaknade kl 06.00, jajjamen. Why, why?? När han hade ätit och sovit gick vi ner på stan ett tag och träffade mamma på hennes lunch men eftersom han sov hela tiden hon var med så tyckte hon att vi skulle komma upp på hennes jobb och hälsa på när det var fikatime. Så det gjorde vi, när vi hade varit där ett tag så hittade jag en lägenhet som det var visning på om 45 min från det att jag såg den. Det blev alltså inget med den andra lägenheten som jag skrev att vi hade fått förut, varför tänker jag inte gå in på här. I alla fall så var det bara att dra iväg till andra sidan stan på visning. Den var helt ok, det var en stor och fin balkong och fräscht kök. Toan var väl hyfsad och golven skulle behöva slipas men annars så, vi får se. Jag skulle ju gå på streetdance igår men det var för få anmälda så det blev inget, om jag säger som så blev jag inte jätteledsen för det men hoppas det blir fler till nästa gång för det är jätteroligt när man väl kommer iväg. Nu ska jag steka falukorv!

Tisdag

Publicerad 2009-03-17 16:34:59 i

Har precis kommit hem från vårt första 1 års kalas. Den första tjejen som föddes i vår föräldragrupp fyllde år i söndags och idag var det alltså barnkalas=). Det var två tjejer och tre killar där. Vi fick jättegott fika med mackor med skinka och brieost och grönsaker och morotskaka. Barnen festade loss på grädde med hallon och blåbär. Så nu ligger jag här i soffan och håller på att somna, är fullständigt slut. Jag vet att det har varit usel uppdatering här senaste dagarna men det har haft sina orsaker. Nu står Hampus i köket och lagar en av mina favvorätter = Terriyakisallad, smaskens! Ikväll ska jag försöka pallra mig iväg på streetdance men det känns väldigt segt just nu, jag började ju träna igen så tappert förra veckan så jag kanske inte borde ge upp redan. Ciao

Lyan del 3

Publicerad 2009-03-13 18:16:16 i

Vi fick den!!!!! Lägenheten som vi kollade på igår alltså, den fina som jag la upp bilder på. Vi ska skriva kontrakt på måndag förmiddag, wiieeeee!!!!! Plus att jag fick tag på biljetter till U2 konserten 31 juli. Längtar redan. Lägenheten får vi tillträde till den 1 maj. Den här dagen blir bara bättre och bättre=) Nu sitter jag och väntar på att Märtha ska komma hit och hänga lite, vi ska väl kolla på film och ta det piano. Elliot står för närvarande framför TV:n i sin gåstol och bankar på den, nu rev han ner alla skivor och om inte Hampus skulle ha gått dit skulle väl stereon åkt ner också. Han är jättespeedad, nu sprang han precis in i dörrkarmen men han reagerade inte överhuvudtaget:P Han har fått alldeles för lite sömn idag för han har inte velat sova. Nu ska jag slänga i mig lite käk och dammsuga. Ciao.

Att sova eller inte sova?

Publicerad 2009-03-13 09:47:49 i

Vår lilla darling ligger för ovanlighetens skull och sover just nu 09.27 men jag är uppe. Då kanske ni som vet om att jag är världens sämsta morgonmänniska undrar om jag har blivit knäpp? Men det är så här att idag släpps biljetterna till U2:s spelning på Ullevi i Göteborg och jag tänkte att det hade varit roligt att se dem. Har för mig att biljettsläppet var kl 09.00 men när jag försökte logga in på ticnet.se så hamnade jag i någon form av kö, "din väntetid beräknas vara mer än 15 min", hipp hurra, men jag får väl vänta och se då. Det skulle faktiskt vara riktigt skoj om jag fick tag på biljetter, det var ett tag sen jag var på konsert nu...



Vilken lya...

Publicerad 2009-03-12 21:21:34 i

Då har vi alltså varit på visning idag igen, och den här lägenheten var helt i min smak. Så otrooligt fin! Det enda som kanske skulle behöva göras är att fylla igen några hål i nån vägg här och där men det var knappt så att det syntes. ÅÅÅ jag vill ha den!!! Tog ett gäng bilder för att Hampus skulle få se eftersom visningen var 12.15 så kunde han inte komma ifrån jobbet. Så här såg den ut...










Lovely



Dagens bebis, färdig för visning=)




Lägenhetsvisning del 2

Publicerad 2009-03-12 10:26:14 i

Sitter och slappar i soffan men måste göra mig klar för nästa visning. Borde kanske bli mäklare, börjar ju bli bra på sånt. Elliot sover men han borde hinna vakna den här gången, men vi ska ju hinna äta lunch också, spännande:P Nej nu måste jag hasta vidare, uppdaterar ikväll. 

Helt otroligt!

Publicerad 2009-03-11 12:55:46 i

Som jag förstod så blev jag tvungen att väcka lilleman när vi skulle gå. Därför sparade jag till sista sekund för att han skulle få sova längre. Sagt och gjort, på med hans kläder och ner för trapporna och iväg. När vi kom ut på gatan så hade jag alltså tolv minuter tills vi skulle vara där, inte helt omöjligt tänkte jag och började pinna på. Efter ungefär tio meter inser jag att jag typ inte kommer någonstans, jag har ju universums halaste stövlar och dem + is med lös-snö ovanpå är ingen bra kombination. Jag skyndade mig det värsta jag kunde och när jag är nästan framme, snorelak, så ringer hyresvärden och frågar vart jag är??? Då var det också två(!!!) minuter kvar, vad är det för sätt. Jag hade lust att vända på klacken och halka hela vägen hem igen! Så när jag kommer fram får jag typ be om ursäkta fast att jag inte kom försent? Jaja, jag fick ju se lägenheten i alla fall. Det var samma planlösning som på den vi var och kollade på innan och den ligger i samma hus. Det var den första vi ville ha men den fick vi inte. Den här var inte lika fräsch. Arg som få ringer jag till mamma och beklagar mig över lägenheten och promenaden och under samtalet så halkar(!) jag igen, det var bara på vippen att jag for i backen för fjärde gången, och då blev jag så arg att jag bara skrek rätt ut, JAG BLIR GALEN! Som tur var var det ingen i närheten:P utom mamma då. Hade bestämt mig för att inte kolla på en enda lägenhet till men nu har jag precis ringt på en annan trea i samma område och ska kolla på den imorgon 12.15, men då tar jag bilen för jag ska till tandläkaren efteråt. Ja mamma du läste rätt=). 

Godmorgon onsdag

Publicerad 2009-03-11 10:05:44 i

Nu måste jag göra mig klar inför lägenhetsvisnngen, måste ju se något respektabel ut? Elliot sover och jag kommer säkert bli tvungen att väcka honom när vi ska gå. Det blir en promenix dit för den ligger bara tio minuter bort. Vill inte väcka honom men hyresvärden kunde ju absolut inte någon annan tid så vi var tvungna att komma mitt i sovtiden, snark. Jajja, ska fota den så att Hampus får se eftersom han jobbar och inte kan följa med, behöver jag påpeka att vi inte kunde komma och titta efter fem heller! Vi hörs senare, toddilo

Bonsoir

Publicerad 2009-03-10 22:50:02 i

Idag har vi varit en sväng på IKEA, blev ingen shopping dock, men mycket inspiration. Imorgon ska vi kolla på en lägenhet, snälla låt det här vara "den"! För nu orkar jag inte boka och gå på visningar utan att det resulterar i något. Åt middag med mamma och sen åkte vi hem. Hampus är hos sin bror och kollar på Champions league. Dagens inlägg blev kort och konsist, men jag är trött, nu ska jag fika och sova. Natti

Real Madrid vs Melodifestivalen

Publicerad 2009-03-07 21:58:53 i

Jag sitter och småsurar över att jag inte får se på Andra Chansen och Melodifestivalen. Det är nämligen Real Madrid mot Atletico Madrid på tv. För er som inte förstår vad jag pratar om så handlar det om Spanska ligan i fotboll, och eftersom det är derby till råga på allt så sitter Hampus klistrad och refererar till mig då och då. Jag försöker fördriva tiden framför datorn. Jag som hade sett fram emot den här lediga helgen. Att vi skulle mysa och gå en sväng på stan och kolla på nån trevlig film på kvällen, men det blev magsjuka och la liga istället. Elliot är väl äntligen på bättringsvägen i alla fall. Han har inte kräkts sen i förmiddags och han har fått i sig både vätskeersättning och välling, extremt duktig har han varit eftersom vätskeersättning verkligen smakar apa. Jag var ju på apoteket och uppdaterade vårt medicinskåp och kom hem med halva butiken. Hittade både det ena och det andra. Vätskeersättning, tandborste till E och en till mig, plåster, barnalvedon och en febertermometer. Mamma och lillebror kom hit en stund på eftermiddagen också. Det är väl det vi har gjort idag. Ja, just det, Hampus var iväg till sin mormor och tvättade upp alla kräksängkläder och E:s madrass som var liiite för stor för att få in i vår tvättmaskin. Jajja nu måste jag ta en paus från datorn, det gick ju alldeles utmärkt när vi var i Åre så jag
ska försöka att inte bli helt beroende igen, so long.

ps. Nu är matchen slut, det blev 1-1 och Hampus är sur, hihi.ds


VS

Magsjuka del 2

Publicerad 2009-03-07 09:55:23 i

Jaha, det här var ju en rolig natt. Jag sov på soffan typ halva tiden och Hampus sov med Elliot i vår säng. Eftersom vi tycker att det är så bra att ha en säng som är 120 cm bred(!) så blir det problem om Elliot behöver sova hos oss. Men varför köpa en ny, den knarrar ju så fint när man rör sig i den så då gör det ju inget att Elliot vaknar varje gång man vänder på sig, ellerhur? I alla fall så ringde jag den fantastiska vårdcentralsjouren eller vad den kallas, som ska underlätta för akuten, det är inte en dag försent att de har öppet även kvällar och helger. Jag ringde kanske fem gånger först men då var det upptaget? Upptaget på ett sånt ställe. Hur ska man veta när man ska ringa om det inte finns nåt sorts kösystem? Efter ett antal samtal hamnade jag i alla fall i kö, och jag ringde samma nr hela tiden, promise. När jag efter X antal minuter fick tag på en människa så gick det fantastiskt bra. Hon var super trevlig och vi pratade en bra stund om kräkningar näringslösning och feber:P men så helt plötsligt bryts samtalet(!) och ilskan är total! Jag väntar ifall att hon jag pratade med skulle förstå att det inte var meningen att jag skulle lägga på, vilket jag ju inte gjorde. Det var ingen som ringde och jag har inte lust att sitta en halvtimme till i kö. Jag tror att jag hann få tillräckligt med tips så jag ska springa på apoteket nu. Det var Hampus telefons fel, vad han än säger, det är inte första gången det händer. Elliot får iaf inte behålla någon mat än så jag hoppas att det vänder om han får i sig lite näringslösning, tjing!

I'm back

Publicerad 2009-03-06 19:35:55 i

Nu är vi hemma igen efter nästan en vecka i Åre. Det har varit jätteroligt och lite jobbigt=) Det positiva var Fredrik som kom upp från citykyrkan i Stockholm som höll i kvällssamlingarna, att träffa alla, att spela spel=) och att inviga pulkan med Elliot. Det negativa var att Elliot fick magsjuka igårkväll....plus att jag är lite, lite less på att dra fram och diska undan frukost till trettio personer fem dagar i rad. Jag ska iaf inte klaga för den som fick dra det tyngsta lasset var Emeli eftersom både Anna och jag hade med oss våra skruttar. Det har varit jättemysigt men det är samtidigt skönt att komma hem och ta det lugnt. 


Lilla E sover i mitt knä på vägen upp.


Elliot myser med morfar innan frukost.


På väg in till centrum med bussen...


...men först ett stopp på chokladfabriken.


Tillverkningen är i full gång.


Torget i Åre.


Sjukt söt body jag såg i en hemslöjd/inredningsbutik.


Storkillen på väg hem efter dagsturen.


Invigning av brillorna vi köpte som fungerade utmärkt mot den starka solen. Plus att han var så söt att man svimmar.


Han sov i princip hela vägen hem, helt slut efter magsjukan.

Åre

Publicerad 2009-03-03 10:55:15 i

Hello på er! Pappa som kör bussen till Åre hade varit så smart och tagit med sig datorn och trådlöst bredband så jag kan visst blogga ändå...Det har varit trevligt och allt har gått bra utom att det är så fruktansvärt lyhört här. Så det är i princip omöjligt att få Elliot att sova. Igår höll jag på i en och en halv timme, när folk går vanligt på övervåningen så låter det som att de hoppar från sina våningssängar(!) Snark!! Förutom de så går det som sagt bra. Det var jättefint väder igår och det verkar lovande även idag. Eventuellt ska vi åka förbi på chokladfabriken idag...hoppas...

Åre

Publicerad 2009-03-01 08:52:33 i

Idag åker vi till Åre så bloggen kommer inte att uppdateras förrän fredag i bästa fall, för jag gissar att jag inte kommer ha möjlighet att blogga därifrån. Vi ska hjälpa till med maten på ett sportlovsläger som vår kyrka ordnar. Det är jag och Elliot, Emeli, Anna och hennes små kisar som ska hjälpa till, och så kommer mamma att vara där tills på tisdag. Vi ska även inviga Elliots pulka och det ska bli skoj=) Åker nog förbi Chokladfabriken någon dag och det ser iaf jag fram emot... Nu måste jag seriöst börja packa för vi åker kl ett, men ha det så bra med er så länge!!

Om

Min profilbild

Linda

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela