Proud Mama

Då var man mammaledig igen

Publicerad 2009-08-31 10:59:18 i

Idag är Hampus sista lediga dag, imorgon börjar han jobba igen. Jag har spenderat förmiddagen med att lägga upp gardinerna i sovrummet och det blev så fint så *nöjd*! Nu sover Elliot och när han vaknar ska vi åka till moster Emeli och äta lunch och träffa Erica och hennes lilla bebis.

Självdisciplin någon?

Publicerad 2009-08-24 21:14:39 i

Efter middagen idag blev jag så sugen på att gå ut och springa, eller, sugen och sugen, jag har tänkt börja springa hela sommaren men det har inte blivit av. Så jag bytte om och skulle gå in i sovrummet och hämta en tröja men eftersom Elliot inte somnat ännu så skulle jag bara vänta en liten stund, hmm.. Och jag här sitter jag fortfarande..och kollar på lipstick jungle=)

Måndag

Publicerad 2009-08-24 12:17:20 i

Jag vet att jag uppdaterar alldeles för sällan men jag ska försöka bättra mig....:P

Vi var lediga förra veckan och kommer vara det den här veckan också, jippie. Vi har mest varit hemma och myst och grejjat med lägenheten. Den börjar arta sig nu och jag kommer lägga upp bilder när det mesta är fixat men jag har inte velat göra det innan det är helt klart. Igår började babysimmet igen och den här gången verkligen älskade han det. Han sparkade med benen och försökte simma mellan oss (med ringar förstås), han har också lärt sig att klättra upp för kanten. Duktig pojke=).

Just nu sover skruttas och Hampus är på "möte". 

Imorse skulle jag ringa till förseningskassan och fråga några saker och en dataröst svarar och säger: du har plats 198 i kö, 198??!! Vad!! Ett litet tips: anställ fler till er kundtjänst så kanske man även slipper vänta på föräldrapenningen i två månader dessutom. Försäkringskassan är verkligen ett nödvändigt ont. Om man hade råd skulle man inte be om någon ersättning överhuvudtaget. BLÄ!

Godmorgon

Publicerad 2009-08-10 08:47:38 i

Idag fick vi kliva upp 06.40 för då slog Elliot upp sina två blå. Han var ju helt slut igår kväll så han somnade i bilen på väg hem från mamma och pappa runt kl sex. Idag ska jag jobba kvällspass.......och om det tycker vi inte.....men men, nu är det bara en vecka kvar på det här jobbet om jag inte får veta något mer. Det vore faktiskt skönt med nån vecka ledigt. Nu ska jag njuta lite av det fina vädret innan jag börjar, Later. 

Dagis

Publicerad 2009-08-08 11:08:56 i

Så här fin kan man vara när man ska inviga ryggsäcken på dagis...





Nu sover han sött och vi ska snart åka hem till mamma och pappa och gå på tältmöte=)

Gårdagen i bilder

Publicerad 2009-08-08 10:59:18 i

Med risk för att uppfattas som en mat-blogg så kommer det fler mat-bilder nu=) I går hade jag ingen matlåda med mig och blev extremt sugen på sushi så det blev det=).




Mmmmm det vattnas i munnen på mig...

Och på kvällen blev det inte sämre...





Ryggbiff med potatisknyte och ädelostsås, mmmm.....

Fredag igen - thank god!

Publicerad 2009-08-07 08:18:07 i

Imorse, bara för att vi för en enda gångs skull hade en tid att passa, sista dagen på inskolningen, så sov Elliot så gott så vi blev tvungna att väcka honom, han var jätte trött men det första han gjorde när han klev upp var att ställa sig vid dörren och vinka, för då skulle han till dagis, han har stenkoll killen. Nu har Hampus varit och lämnat honom för idag ska de vara där utan oss precis som det kommer att vara. När han blev lämnad så gick han bara rakt in han vinkade inte ens till Hampus=) så vi gissar att han trivs. Kommer bilder ikväll för nu måste jag skynda mig. 

I söndags...

Publicerad 2009-08-04 20:39:21 i

...kom våra vänner Birgitta och Pelle hit med deras son Emil, Elliots bästa kompis=) och åt middag. Jag passade då på att göra maten som mamma bjöd på på midsommar för det var så otroligt gott. Vi grillade karre och till det åt vi knyten med färskpotatis, champinjoner, gullök, salt och peppar, västerbottenost, fetaost och rapsolja. Knytena får stå på grillen i en kvart, eller så kan man slänga in dem i ugnen på 225 grader i 25 minuter. Det går inte att beskriva hur gott det är, ni måste prova!

Så här såg det ut när vi åt det på midsommar.

Såsen är gjord på crème fraiche och ädelost.

Provade också att göra tårtan som vi åt som också är väldigt enkel att göra. Två marängbottnar, chokladtryffel som man gör av mjölkchoklad och grädde, följer man nån slags diet ska man nog inte fundera så mycket på den men smaken talar för sig själv. Ännu mera grädde, massa hallon och jordgubbar att dekorera med, tada!


Resultatet blev så här!

Tack mamma för receptet=)

Att sätta upp en gardinstång

Publicerad 2009-08-04 20:22:58 i

I helgen var det ganska lungt och skönt, jag hade verkligen sett fram emot den för jag var helt slut efter veckan på jobbet. På lördagen var vi på Birsta och uppdaterade Elliots garderob lite inför dagisstarten, sen blev det en tur förbi IKEA också, gardinstänger och dörrhandtag till de ommålade garderobsdörrarna.

 Glad i hågen skulle jag när jag kom hem, snickardotter som jag är, skulle inte vilja påstå att jag har tummen mitt i handen, till skillnad mot min andra hälft, sorry darling men det är sanningen=), sätta upp gardinstången i sovrummet. Hade ungefär 20 minuter på mig eftersom det sen var läggdags för lilleman. Det hör till historien att Elliot är vettskrämd för skruvmaskinen. 

Precis som min kära kusin Emeli så har vi också utan undantag BETONG-väggar i HELA lägenheten. Japp men pappa satte ju upp gardinstången i köket och det gick galant eftersom kanten närmast fönstret är i trä, så det skulle inte vara nåt problem för mig att slänga upp den, sagt och gjort, grävde fram några skruvar ur ett skåp ställde mig på stolen. För det första är det ju lite problematiskt när arbetshöjden är ovanför huvudet men vad göra, sen ska man hålla i gardinfästet i ena handen och skruven i den andra men vad ska man hålla i skruvdragaren  med då? Tänderna? Efter ett tag lyckas jag med konststycket att hålla i alla tre samtidigt men vad visar sig då, är det inte skitbetong som döljer sig bakom gipsskivan ändå! Man vill ju inte gärna ge upp heller när Hampus står i hallen med en storgråtande bebis i famnen och gormar att jag jag ska ringa pappsen istället, då känner man sig som en treåring som bara vill kunna SJÄLV!



Vad får det lov att vara? Ett par jeans?


Nu ska min bebis börja på dagis...

Publicerad 2009-08-04 19:56:41 i Elliot

Hujedamig, hur ska detta gå? 
Tänkte jag i helgen eftersom han i måndags började skolas in på dagis, man ska ju egentligen säga förskola men det låter mycket sötare med dagis. Men det har gått så bra hittills och vi hade aldrig kunnat drömma om mer underbara "fröknar", de verkar verkligen älska det dem gör och alla barn. Än så länge verkar Elliot bara trivas så jag hoppas det går bra, men det tror jag. Imorgon ska vi vara där kl 8.00-12.00 och både äta frukost och lunch, både föräldrar och barn. Det ska bli väldigt intressant att se de gör när de bara är tre stycken som ska ge 14 barn mellan 1-3 år frukost samtidigt=) Idag fick Elliot sin första ryggsäck, det är klart han måste ha en när han ska börja dagis och allt, så nu har han "packat" den=)




Ett ombyte, napp och gosefilt och så nallen såklart.
(okej det var mamma som packade den).

Om

Min profilbild

Linda

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela