Proud Mama

Cupcake

Publicerad 2009-11-30 21:03:50 i

Här är en liten ledtråd till vad mitt projekt handlar om. Syns det att jag har använt en "riktig" kamera (IRONISK)?
De här bilderna får man inte låna utan att fråga.
Hoppas att ni har haft en bra start på veckan. Elliot och jag har haft tvättstuga halva dagen, resten av dagen tog vi det lugnt och lekte lite med bilar och lego på nymattan, såklart. Tack så jättemycket för alla mattor mamma=). Ikväll har jag julpyntat lite eftersom jag jobbade hela helgen och så har jag fotat lite till Hampus och hans företag. Imorgon är vi bjudna till Erika och Ellen och det ska bli så mysigt att träffa dem och kolla in deras nya hem.

Lite smått irriterad..

Publicerad 2009-11-27 09:16:38 i

...när man äntligen har kommit igång. Enda dagen i världshistorien jag har haft så mycket att göra. Städa lägenheten, göra fint inför advent, tvätta tvättberget i tvättstugan(lyckades få tid äntligen) plus att jag skulle göra färdigt mitt "projekt". Trots att det var mycket såg jag verkligen fram emot idag. De här fem timmarna Elliot är på dagis ska man hinna så mycket. Idag blir det alltså inget av med det. Nä för idag ska jag jobba, YES!!!! Så jag får uppdatera när jag hinner. Den som väntar på nåt gott...Nu ska jag kasta in mig i duschen.

Careerbuilder.se

Publicerad 2009-11-25 11:04:04 i

Jag är medlem på careerbuilder.se i ett försök att förbättra mina chanser till jobb. Den sidan fungerar lite som manpower ungefär. Så en eller två gånger i veckan får man mail från dem på förslag på jobb som de har tagit fram som de tycker passar mig. Idag fick jag de här förslagen:
1. Fysisk manlig skådespelare sökes till fars.
2. Asset accountant. - (civilekonomisk utbildning krävs)
3. Asset accountant expert.
What???!!??
ps. jag skriver alltid texten med stycken men när jag ska publicera inlägget så trycks allting ihop, även om jag sparar inlägget först. Varför blir det så??? Jag blir galen! ds

Dagens lugna stund

Publicerad 2009-11-24 13:19:42 i

Nu har vi kommit hem från drakborgen och Elliot har knoppat in efter allt spring och bus=) Det var så härligt att komma hemifrån en stund. Det var även modevisning där för Brothers and Sisters men den var väl sådär...jag brukar aldrig handla där men de kan säkert ha nåt som är fint. Nu måste jag göra nåt vettigt, see you later.

Då var det måndag igen

Publicerad 2009-11-23 20:12:01 i

Alltså, om det regnar imorgon också så bryter jag ihop!!! Nu får det vara nog! Hellre en halv meter snö och minusgrader! Då kan man ju åtminstone gå ut. Nu är det ju liksom ingen idé. Det är blött och rått och lerigt. Vad ska man göra? Åka stjärtlapp nerför Södermalm på asfalten?? Snart kommer jag göra det i ren protest! Höjdpunkten på dagen för Elliot var när pappa kom hit och fixade några skavanker som skrutt lyckats med. Nu blir det Simon och Thomas. Har förresten hittat mitt drömhus, skitjobbigt! Vill ha det nu!!

Gomorron gomorron!

Publicerad 2009-11-20 11:09:11 i

Nu är Skrutt på dagis och jag har ätit frukost. Skönt att det är fredag, jag försöker bara förtränga att jag ska jobba i helgen samt alla lördagar fram tills Januari, buhu, jag tycker verkligen synd om mig själv. Senare idag ska jag träffa brudarna Märtha och Elena och fika och tjöta lite, det ser vi fram emot, verkligen. Sen är det den tjugonde idag också och det vet väl alla småbarnsföräldrar vad det betyder....BARNBIDRAG!=) Den här gången har det varit alldeles för mycket månad på lönen. Sen kanske det bidrog att jag var och storhandlade på IKEA typ dagen efter löning för sen återhämtade jag mig inte riktigt, nu har vi i alla fall nattduksbord och lampor i lägenheten m.m. Killar och tjejer har lite olika uppfattning om vad som är standard och inte i en lägenhet. T ex lampor kan man ju tycka är nödvändigt i november när det blir mörkt kl fyra men nä det är tydligen inte så självklart i killens värld. Nu ska jag inte dra alla killar över en kam eftersom min är lite speciell=).

Jag: Hampus vi måååste köpa en lampa till hallen för man ser ingenting och det blir så mörkt i lägenheten!

Hampus: Nej men det är mysigt när det är mörkt, det är ingen panik.
Efter ett antal veckor och ett lampköp senare.

Jag: Ska vi sätta upp lampan nu då??

Hampus: Nej, först måste vi ha en dimmer för annars kommer det lysa så starkt och då kommer alla kunna se
rätt in i lägenheten!

Jag: Varför då? Det är väl ingen panik med det, sätt upp lampan bara!

Hampus: Nej, för då kommer alla se mig naken när jag ska gå från duschen till sovrummet!!!

Jag: ???
Alternativ 1: behåll handduken på, alternativ 2: ta med kalsonger till badrummet.
Till saken hör att Hampus är en outtalad nudist ut i fingerspetsarna=) I alla fall hemma. Puss på dig!

God middag!

Publicerad 2009-11-19 14:03:50 i

För det är väl så pass sent på dagen så att man kan säga det? Idag vaknade vi kl 08.15 vilket är helt underbart eftersom Elliot annars alltid vaknar vid sju. Nu vaknar han förresten från sin nap så jag återkommer senare. Hej hej.
*

Regn, regn och mer regn...

Publicerad 2009-11-16 13:08:55 i

Trots det utomordentligt tråkiga vädret så har dagen varit bra hittills. Vi har ätit frukost, myst framför tv:n, lekt med lego och busat. Jag har även lagt in en tvätt. Så har jag bestämt mig för att börja plugga. Elliot sover nu så jag ska nog käka lite lunch, det blir tacopaj från i lördags. När Elliot vaknar ska vi åka och hälsa på mormor och lilla kusin Viggo om de är hemma=). Sen blir det övning med lovsångsteamet och så sover vi över hos mamma och pappa. Är sugen på att baka, får se om jag hinner.

Fredagsmys

Publicerad 2009-11-13 22:58:23 i

Idag har jag varit hos frissan och jag borde ha tagit en bild men nu är det för sent så det får bli imorgon. Efter det gick jag en sväng på stan och kunde ta det lugnt och prova lite eftersom Elliot var på dagis. Hittade ett par riktiga godbitar... I helgen är jag ledig, kan ni tänka er? Tack Märtha=)) Du gjorde min helg!! Igår var Elliot på sin ett och ett halvt års kontroll. Han blev vaccinerad mot mässlingen, påssjuka och röda hund, tror jag det var. Han var iaf helt otrolig, vilken kämpe! Han sa inte ett ljud, han rörde inte ens på armen. Han var bara intresserad av bubblorna som barnmorskan blåste bredvid=) Vi åkte hem och firade med glass. Idag gjorde jag pizza till middag. Första gången jag gör det själv. Jag hade tänkt köpa färdig deg eftersom jag inte vet hur man gör och för att spara lite tid. När jag står i kassan så kommer jag på att jag glömt degen, suck, vad göra? Så jag blir illa tvungen att göra egen deg. Söker på "enkel pizzadeg" på google och klickar på det första som kommer upp, kanske var lite naivt men men. Degen var ett fiasko. Helt kladdig och mer en smet än en deg, trots att jag hade i mycket mer mjöl än vad som stod. Smetade ut degen på plåten och på med den hemmagjorda tomatsåsen och en massa mozzarella. In i ugnen i tio minuter. På med prosciutto skinka, ruccola, parmesan och olivolja. Sanslöst gott. Jag la även på lite mer mozzarella efteråt, som inte varit i ugnen. Ska visa hur det blev imorgon. Nu blir det sängen. Sleep tight!

Vissa människor...

Publicerad 2009-11-11 15:30:07 i

...struntar fullkomligt i andra människor! Jag verkligen avskyr sånt av hela mitt hjärta. Man är bara en bricka i spelet och man är bara till för att bli trampad på år ut och år in, år ut och år in för att den människan ska se bra ut och kunna ta sig någonstans. Att jag har en familj och ett liv det spelar ingen roll. Jag längtar så sjukt mycket till den dagen då jag kan säga vad jag tycker till den här personen!!! Jag blir så arg!!! Nu ska jag och Elliot bygga lego!

Lutande tornet i Pisa

Publicerad 2009-11-10 11:50:02 i

Idag Har vi byggt med lego, lutande tornet i Pisa blev resultatet=) Nu sover skruttas på söta örat. Igår när vi var och handlade åkte vi till City Gross för ovanlighetens skull, jag är ett inbitet ICA-fan i vanliga fall. Där hittade vi i alla fall en trevlig hylla som inte finns på ica vad jag har sett i alla fall. Amerikansk pannkaksmix, lönnsirap, minimarshmallows m.m. m.m. Jag visste inte om det fanns att få tag på i Sundsvall men det gör det alltså. Så dagens lunch kanske blir pannkakor. Vi har ju börjat en ny tradition på söndagar med pannkaksfrukost men i söndags blev det inget eftersom jag fick sovmorgon och grabbarna redan hade ätit frukost när jag klev upp. Nu har Elliot vaknat. Later

Måndag=)

Publicerad 2009-11-09 21:18:54 i

Idag har vi varit ute på Birsta en sväng och handlat lite julklappar faktiskt. Lite tidigt för att vara jag men jag orkar inte stressa i år. Jag har ju börjat mitt nya "ordningsamma" liv=), lägg märke till ironin. Köpte även en almanacka eller kalender som man kan ha med sig överallt. Ni som känner mig vet att det kommer fungera en månad kanske, sen kommer jag för det första att glömma att ta med kalendern över huvud taget. Jag köpte en julklapp men fick idéer till fler också. Det var bara Elliot och jag. Vi åt lunch på den nya taco-baren och Elliot fick enchiladas och jag en kyckling-burrito, men vilket skämt alltså. Kycklingen var hård och krut-torr och Elliots mat var inte så upphetsande den heller. Vad besviken man blir. Särskillt när det har supergoda enchiladas på café Charm mitt emot, suck, varför ska man alltid testa en massa nytt? Sen åkte vi hem och busade hela eftermiddagen. Till middag blev det potatisbullar och så har vi varit och storhandlat. Nu ska jag joina Hampus och kolla på "Dödligt vapen 4", precis min humor=) Natti natti.

Fars dag

Publicerad 2009-11-08 09:58:09 i

Idag har jag fått sovmorgon=) Fast man sover inte jättebra ändå när man hör Elliot springa omkring. Särskillt när Hampus inte stänger dörren till sovrummet och Elliot kommer in och pillar en i ansiktet.. Jag ska snart gå och jobba men nästa helg är jag ledig, jippiii!

Så var det fredag

Publicerad 2009-11-06 11:43:57 i

Då var det fredag igen och det är ju trevligt, synd bara att man jobbar helg. Då går det så fort och så är det måndag igen... Har inte hört nåt om jobbet jag sökte. Helt otroligt! Jag funderar starkt på att starta eget. Om inte jobbet kommer till mig får jag komma till jobbet?? Till exempel börja catera(stavning?) cupcakes. Göra på beställning liksom. Får börja göra en plan för marknadsföring. Starta eget eller börja plugga? Vad tycks??

Cupcakes

Publicerad 2009-11-05 14:07:00 i

Skitkamera!!!!!
Cupcakesen blev i alla fall hyfsade=)
Ganska fina, men jag måste öva på spritsningen.
Kom hit med din systemkamera Robin, Pronto!!

Torsdag

Publicerad 2009-11-05 10:34:14 i

Det är inte helt lätt att hitta på kluriga rubriker till inläggen, då blir det så här:P. Igår var jag på en kort jobbintervju och lämnade mitt CV. Jag hatar verkligen jobbintervjuer, hata är ett starkt ord men jag gillar det verkligen inte!!!! Trots att jag har varit på ett antal nu så blir det inte bättre. Jag blir nervös och glömmer bort allt jag tänkt säga och allt blir bara flummigt. Jag förstår inte varför? Det är ju inget att vara nervös för, det enda som skulle kunna hända är att man blir anställd? Särskillt den här tjänsten vet jag att jag förtjänar och de skulle aldrig ångra sig om de anställde mig. Jag är inte nervös innan eller så men så fort jag kliver in så är det som att jag glömmer bort hur man för ett normalt samtal och allt jag tänkt säga far all världens väg. Om de inte hör av sig idag så är jag körd. Men jag har slutat hoppas, man blir för besviken. Jag kommer få fortsätta jobba mina 7 timmar i veckan på H&M, har snart hållit på i fyra år. Det måste va rekord! Är det meningen att facket ska ha någon funktion eller kastar man bara 500 spänn i sjön varje månad? Nu har jag i alla fall fått avreagera mig lite. Kanske ska terapi-baka några cupcakes? Happy Torsdag!

Elliot

Publicerad 2009-11-04 20:37:47 i

Ambulans och polisbil i duplolego, med sirener som låter. Sirenerna är förstås roligast.
Polisstationen som mamma hade byggt fick vara ifred i en sekund ungefär. Det är ju roligare att förstöra.
Brum brum brum....
Mys med nallen framför bolibompa. Jag vet inte om det syns men han skrattar bakom nappen. Det är så komiskt när han skrattar åt saker han ser på TV, han har inte gjort det så länge.
Han är så söt i tröjan som han fick igår med tryck från filmen "Bilar". Han passar så bra i färgen=)

Onsdag

Publicerad 2009-11-04 10:45:38 i

Ny dag och nya möjligheter, eller? Ska kasta mig i duschen så man blir fräsch till jobbsökningen. Sen borde jag städa lägenheten också innan jag sticker. Får se om det hinns med:P Elliot är på dagis till kl 14.00 så det är den tiden man har att spela på. Försöker man städa med honom hemma så har man ju någon som motarbetar en hela tiden så det är bäst att göra det innan. Later=)

God natt!

Publicerad 2009-11-02 22:48:12 i

Idag har jag jobbat på H&M och vi har inventerat lagret. Imorgon ska vi inventera butiken också. Mamma var snäll och hämtade Elliot på dagis och lagade middag till oss, mysigt! Jag ska inte vara på jobbet förrän kl 18.00 imorgon så vi får se om vi hittar på något på dagen. Elliot är snuvig och lite kinkigare än vanligt så jag hoppas inte att han åker på nån förkylning eller liknande. Har ägnat kvällen åtl att skriva ett CV. Ska söka ett jobb på onsdag så jag hoppas verkligen att jag får det. Wish me luck! Nu måste jag verkligen sussa. Kombinationen kvällspigg och småbarnsförälder är inget vinnande koncept. Tro mig!

Om

Min profilbild

Linda

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela