Proud Mama

Dålig uppdatering!

Publicerad 2009-10-29 22:20:00 i

Ni får förlåta mig för det. Har mycket att tänka på. Ska göra nåt riktigt jobbigt imorgon, ser inte fram emot det alls. Efter det ska jag och mamma på Birsta i alla fall, det blir trevligt=) Jag var där en sväng igår och handlade ganska mycket faktiskt, på IKEA alltså. Två nattduksbord, två lampor, värmeljus, barnspärrar, gardiner till Elliots rum m.m. Så härligt att komma hem och göra fint. Alldeles snart ska jag visa hur det ser ut där vi bor nu, bara lite fix kvar. Nu måste jag sussa så jag är utvilad imorgon. Puss och kram!

Trött tjej!

Publicerad 2009-10-25 21:04:00 i

Lilleskrutt sover, Hampus är inte hemma och jag sitter och myser i soffan. Elliot har pratat i sömnen för första gången=) "Pappa" ropade han, så jag gick in i sovrummet och kollade till honom men han sov som en stock. Jag är också galet trött efter helgens aktiviteter. Inte bra att gå och lägga sig halv fyra, usch. Det gick bra hela dagen men på eftermiddagen slumrade jag till i soffan=) Om jag orkar ska jag kolla lite på "åter till Cold Mountain" en av mina absoluta favvo filmer, om jag hittar dosan till TV:n vill säga, suck, Elliot gömmer den varje dag! Mamma blir galen=) Sov gott allihop!

Chanel-Hoodie

Publicerad 2009-10-22 11:22:10 i

Även fast den är fejk så köper man det på nåt sätt eftersom den är så schysst. Föräldraledigheten skulle kännas lite mer glamourös med den här på=)
Finns även i grå och mörk grå. Från chicy.se

Cupcakes!!

Publicerad 2009-10-22 10:44:57 i

Idag har jag "levererat" min första beställning på cupcakes! Mamma fyller nämligen år idag, GRATTIS!!! Så hon undrade om jag ville baka så att hon kunde bjuda sina arbetskamrater på fika. Jag blev inte ledsen när hon frågade om man säger så eftersom jag tycker det är så roligt att tillverka dem=) Har nyss pratat med henne och jag tror de gjorde succé:) Här är några bilder men ni får ha överseende med bildkvaliteten, hade bara mobilen till hands.
Vaniljcupcake med hallon, vitchoklad-frosting och röda chokladhjärtan.
Vaniljcupcake med hallon, mörkchoklad-frosting och rosa pärlströssel.
Nu blev jag riktigt sugen, måste kanske baka några till ikväll:)

Tisdag

Publicerad 2009-10-20 13:01:33 i

Jag är uttråkad! Elliot med för den delen. Vad ska man göra i den här stan om med barn och man inte åker och badar, åker till drakborgen eller går ut. Lekparken som är här utanför är inte alltför rolig heller, i alla fall inte om man är 1 år. Vi klättrar på väggrna! Just nu sover han och när han vaknar blir det väl en sväng ner på stan så man får komma ut lite. Tänkte tipsa om en fantastisk blogg där inspirationen aldrig tar slut. Den heter cupcakeblog.com och startade i mars 2005, hon tog uppehåll för ett år sen men nu verkar det som att hon är på väg att börja blogga igen. Hon hittar alltså på egna cupcakes-recept och jag vet inte hur många olika som finns på bloggen för inte ens jag har orkat gå igenom alla. Hon har säkert bakat minst en sort i veckan i minst fyra år. Titta in vettja, men jag varnar er, det kommer ta ett tag=)

Åhléns

Publicerad 2009-10-16 10:44:18 i

När Elliot var på dagis igår passade jag på att baka cupcakes. Mamma undrade om jag ville baka till hennes jobb tills hon fyller år och eftersom jag tycker det är roligt så kan jag gärna gör det. Jag gjorde dubbel sats så att vi får några själva också=). Jag gjorde hallon cupcakes som jag ska spritsa vitchoklad frosting på sen. De är såå goda!! Så här såg det ut när de kom ut ur ugnen:
Mmmm...
Så när jag hade hämtat Elliot på dagis satte vi oss på torget i solen och kalasade. Hade tagit med mig tre stycken och jag fick smaka en halv?.men de var goda! Han blev irriterad när jag skulle fota för då tog det tid innan han fick nästa tugga=)
Fint nyckelskåp, kanske nåt som familjen Lundgren borde investera i med tanke på tidigare inlägg?
Väldigt fin kristalkrona ( kristall och kristall men det ser ut som det i alla fall) som skulle passa väldigt fint i vårt sovrum, har sett en på IKEA också men den här är nog snäppet vassare. Eller vad tycker ni?
Söta pannlappar till jul, även om det snart är november så känns det konstigt att julsakerna börjat komma fram i butikerna. Vart tog hösten vägen?
Sötaste barn-förklädet i stada. Ett måste när man ska baka pepparkakor och lussebullar. Nyckelskåpet, lampan, pannlappen och förklädet kommer alla från Åhléns.

Paket!

Publicerad 2009-10-15 11:16:57 i

Nu har jag varit och hämtat Elliots allvädersstövlar som jag vann på tradera. 105 kr + frakt fick jag betala. Det kallar jag kap.
Titta vad fint jag har retuscherat bort adressen=)
De var till och med finare än vad jag trodde.
Nu ska jag nog ta tag i dagen och baka lite, har fått ett uppdrag av mamma=)

Idag vill det sig inte!

Publicerad 2009-10-14 13:52:09 i

Imorse var jag verkligen överkörd av en ångvält när jag skulle kliva upp kl 07.00. Elliot var redan uppe med Hampus som gjorde gröt men för att Hampus ska hinna till jobbet brukar jag ge honom gröten. Än så länge ingen skada skedd. Vi åt frukost och gjorde oss klara i lugn och ro eftersom Elliot skulle till dagis till kl 09.00. I god tid är vi påklädda och ska åka upp till dagis men jag hittar inte mina nycklar. Jag är säker på att jag har lagt dem på byrån i hallen men yr som jag är så vet man ju aldrig. Jag börjar kolla igenom alla väskor, springa runt och kolla golven om Elliot har lekt med dem på morgonen innan jag var vaken, letar igenom väskorna igen och slutligen letar jag överallt där man vet att de inte ligger men man kollar ändå. Då kan man kanske tycka att det inte är någon panik om jag inte kan låsa ytterdörren i fem minuter när jag går upp med honom till dagis, det är ju ändå kod till porten. Men då har man fel. På nyckelknippan sitter nämligen bilnyckeln och i bilen ligger barnvagnen som barnen sover i på dagis. Så jag börjar telefonterrorisera Hampus som är på jobbet för jag börjar misstänka att det är han som är boven i dramat. Han som ALLTID håller reda på allt. Vid det här laget ganska stressad och irriterad men han svarar inte på jobbet eller mobilen. Så vad göra? Jag får ta Elliot på axlarna och bära upp honom för backen till dagis, och den är inte rolig även om man inte bär ett barn samtidigt. När jag går hem ringer äntligen Hampus och jag är ganska less och berättar vad som hänt och frågar om han har sett eller flyttat på dem men det har han inte. Han kollar ändå i sin jacka och vad hittar han där om inte mina nycklar! Han tycker att jag ska hämta dem så jag kan åka upp med vagnen men jag tycker att det är han som har klantat sig så han får vackert komma hem med nycklarna på rasten=) Tjejer äger!
Efter allt detta gör jag mig klar eftersom jag ska träffa mamma på stan när hon har lunch. Plockar ner allt i väskan och går ut, på vägen ner till bilen halkar! jag men mina nya stövlar på torr asfallt?? så att det blir ett märke på dem mitt fram. Till historien hör att jag halkade två gånger i göteborg och mitt i stan rakt ner i backen, inte pinsamt alls....men vi skrattade mest. Hur kan man sätta plastklackar på dyra skinnstövlar? Ser jag ut som att jag vill ta livet av mig? Så nu måste jag lämna in och få dem fixade och byta klackarna. När jag kommer ner till stan sen har jag ju självklart glömt telefon-aset på byrån så jag kan inte ringa och bestämma var vi ska ses. Jag går och letar henne i en halvtimme, man tycker inte att det ska va så svårt i denna lilla stad att hitta nån när man vet var de brukar gå men jag har ju inte lyckats med nåt annat idag så varför ska jag lyckas med det? Jag åkte hem istället. Nu tänker jag smaka chokladen vi fick av mamma och pappa från chokladmässan i Stockholm.

Gårdagen

Publicerad 2009-10-14 10:43:13 i

Igår hade vi inget att göra så vi åkte ut till Drakborgen och deras öppna förskola. Elliot sprang omkring och busade och så åkte vi bilar såklart. Elliot körde även brandbil som ni kan se=)
Vi åt köttbullar med mos till lunch där...
...och sen blev han så trött så trött, men att luta sig bakåt kan man ju inte göra för då kan det ju bli så här.
Sen åkte vi hem och åt fiskpinnar och potatis och när Hampus kom hem åkte jag och simmade med Birgitta. 40 längder den här gången också men det gick mycket bättre när man hade ätit innan=) Såå skönt när man är klar, det känns i hela kroppen att man har tränat.

Lunch

Publicerad 2009-10-12 14:00:56 i

För att lyxa till det lite till Lunchen idag så fortsatte jag trenden och gjorde amerikanska pannkakor till Elliot eftersom jag misstänkte att han skulle gilla det. Har gjort det en gång innan och serverat med glass men det var han inte så förtjust i. Den här gången när vi hade lönnsirap till kan jag säga att jag inte behövde tvinga i honom maten...tror han fick i sig tre!! stycken själv! Och som ni ser såg han ganska nöjd ut efteråt=)
Mammas kille...
mmmm..

Hemma igen

Publicerad 2009-10-12 13:46:42 i

Landade igår 18.30 på midlanda. Så skönt att vara hemma på en och en halv timme istället för sju/ åtta timmar. Har haft en helt underbar helg på alla sätt och vis. Shoppat, ätit brunch, tagit det lungt, sovit och hängt med roliga människor=).
Brunch på Egg & Milk. Amerikanska pannkakor med lönnsirap, bagel med philadelphiaost, rooibos te och yoghurt med hallon. Helt underbart ställe med alla tänkbara alternativ.
Mocca Cup på Espresso House innan hemresan.
Jenny & David.
Bara matbilder =) men Jenny har fler bilder som ni får se sen. Shoppingen ska jag också lägga upp senare idag.

Good morning

Publicerad 2009-10-10 11:58:10 i

Nu har vi vaknat här i Göteborg=) Eller jag vaknade kanske kl 9 men nu håller vi på och gör oss iordning och snart ska vi åka och käka brunch på egg & milk. Igår gick vi på stan heeela dagen och kom hem vid åtta kanske? Jag köpte en hårspray? En topp och en kofta blev det också. Har lagt undan en massa saker men vi får se vad det blir...

Göteborg here I come! - igen=)

Publicerad 2009-10-08 22:59:34 i

Imorgon drar jag till Götet, wihooo!!! Nu är det nästan exakt ett år sedan jag var där sist och det ska bli så roligt! Jag får se om jag hinner blogga nåt, annars får ni hålla er tills söndag kväll. Jag ska ju flyga för en gångs skull så det kommer gå liiite fortare än med tåg. Weekday, Zara, H&M trend, Mango, Acne, Filippa K, NK m.m. m.m. m.m. Härliga tider! Det roligaste blir såklart att träffa en av mina bästaste kompisar Jenny! Vad kul vi ska ha=) Ses imorgon!

Viking

Publicerad 2009-10-07 12:49:36 i

Viking är ett märke på barnskor (finns även till vuxna, typ gummistövlar och dylikt) som är otrooligt bra men äckligt dyra. Vi har nyss köpt ett par vinterstövlar till E av det märket för han kan ju liksom inte säga till om han fryser om fötterna. De här stövlarna ska det alltså vara i princip omöjligt att frysa i. Sen behöver han också ett par allvädersstövlar att ha nu när det fortfarande är blött men ändå börjar bli halvkallt. När vi köpte vinterstövlarna så fanns även allvädersstövlar till kampanjpris 199.- från viking men E:s storlek var självklart slut. Nu var jag inne på tradera och där hittar jag exakt samma stövel fast den är använd en säsong men den är ju liksom inte sliten, så nu har jag budat på den, auktionen avslutas vi tre-tiden så då får vi se hur det gick. Vad lite som kan glädja en mamma va :P?
Viking kan man hitta på brandos.se

Glas i sandlådan?

Publicerad 2009-10-07 10:36:42 i

Vad är det för fel på människor? Läste precis den här artikeln på Aftonbladet om att man hittat nergrävt glas på fyra! förskolor i Sundsvall? Vad är det för sjuka människor som gör sådana saker? Jag vet inte vad de här människorna har råkat ut för i sina liv men inte är det barnens fel i alla fall, de kan ju inte bli mer oskyldiga. Ingen har råkat illa ut ännu men skulle de som gjort det här verkligen njuta om ett barn skulle käka en glasbit och skära upp hela halsen och magen och bli skadad för livet? Skulle de må bättre då? Idioti!

Suck!

Publicerad 2009-10-06 17:30:05 i

Bara negativa besked idag men det som inte dödar härdar, eller hur var det?

Tisdag

Publicerad 2009-10-06 15:49:59 i

Hej! Det har blivit lite färre inlägg både igår och idag men det beror på illamåendet, hela kvällen och morgonen har jag legat utslagen och inte rört mig om jag inte måste. Lillebror är här och tar hand om Elliot så de är ute och leker nu=). Det har inte "resulterat" i nåt utan jag har "bara" mått illa. Nu har jag käkat lite så jag hoppas verkligen att det vänder och inte blir värre. Hampus börjar sitt nya jobb idag så han kunde inte vara hemma. Vi var iaf på Drakborgen igår och snacka om fullträff. Elliot sprang konstant i en och en halv timme, han visste inte vad han skulle göra först. Vi åkte bilar, klättrade i klätterställning, åkte rutschkana och åt glass m.m. Jag var lika slut som han när vi kom hem=)

Måndag igen

Publicerad 2009-10-05 10:48:25 i

Elliot slog upp sina två blå kl 06.00 imorse så glöm allt jag sa förra veckan om att jag vant mig vid att kliva upp tidigt på morgnarna. Äckligt trött var det bara att kliva upp och ge Elliot gröt. Sen myste vi i alla fall framför barnprogrammen ett bra tag. Dagarna blir så långa när man kliver upp så tidigt. Nu sover han, tidigare än vanligt men så gick han ju upp två timmar tidigare också. Tänkte åka till Drakborgen i Birsta när han vaknar men efter att jag hade lagt honom så blev jag så illamående, så nu ligger jag i soffan och vill inte göra någonting. Han blir ju så uttråkad av att bara vara hemma så det är bra om man har åtminstone en aktivitet per dag, men jag vet inte om jag vill åka om jag känner mig helt spyfärdig? Jag vägrar bli sjuk nu, vägrar!!! Jag ska åka till Göteborg på fredag kl 06.30 och så är det med det! Jag kanske ska gå och käka lite peppar? Tvätten väntar på hängning också (hemmafru varning).

Bloggdesign!

Publicerad 2009-10-04 21:02:12 i

Jag måste helt seriöst göra nåt åt den vedervärdiga bloggdesignen jag har, ursäkta blogg.se men nu är jag så otroligt less på den. Vi får se om jag lyckas....

Johan Glans

Publicerad 2009-10-04 13:23:25 i

Med anledning av det fåniga vädret bjuder jag på mitt favorit-klipp med Johan Glans=)

Bullar är gott=)

Publicerad 2009-10-04 10:03:35 i

Bullarna blev populära=)
Idag ska vi eventuellt få besök av Hampus bonus-syster som numera bor på Gotland. I eftermiddag blir det babysim som vanligt och eftersom jag är ledig får jag också följa med. Jag tror att det var klädsim på schemat men det blir nog tid över för att simma med simfötter också (Elliots favorit). Hittills har vi ätit frukost, diskat, sorterat tvätt, kört igång en maskin med tvätt, ja det var väl allt. STORT GRATTIS till mormor som fyller år idag!!

Cinnamon rolls

Publicerad 2009-10-03 14:20:06 i

Nu har vi städat färdigt lägenheten tack och lov. Skrutten sover och jag håller på att baka kanelbullar. Elliot måste ju få mumsa färska bullar på kanelbullens dag! Det blir nog en tur till babyproffsen sen eftersom Elliot håller på att växa ur sin bilbarnstol.

Mys

Publicerad 2009-10-03 14:07:53 i

Fin pyjamas att mysa runt i när det blir kallt.
Från Asos.

Lördag

Publicerad 2009-10-03 11:04:27 i

Lördagen började jag så här, Elliot och Hampus äter gröt men det är inte min kopp med te.
Elliot smaskar på en gurkbit.
Nu har herrarna i huset åkt för att storhandla och jag ska dammsuga och torka golv, min favoritsyssla i livet.
Det är väl lika bra att dra av plåstret på en gång, får se om vi hittar på nåt roligt i eftermiddag. Ha en bra Lördag och imorgon är det kanelbullens dag, glöm inte det!

Dagens (igår)

Publicerad 2009-10-03 10:16:10 i

Basker - H&M
Skinnjacka - H&M
Grå klänning - H&M
Svart kofta - Monki
Halsduk - H&M
Leggings - MQ
Stövlar - Nilson
Armband - Marc Jacobs
Armband - Thailand

IKEA

Publicerad 2009-10-02 10:19:49 i

Är väldigt sugen på det här nattduksbordet till vårt sovrum.
Gillar verkligen detta men får det plats?
Hemnes-serien finns det mycket fint.
Och så nåt till Elliots rum som inte är helt klart.
Alla bilder är lånade från IKEA.se

Jag - en morgonmänniska?

Publicerad 2009-10-02 09:43:06 i

Det är svårt att tänka sig men vi stod utanför dagis två! minuter i nio i morse. Det måste va rekord. Svinkylan har härmed infunnit sig och från och med nu så kommer man alltså frysa varje gång man går ut tills i maj nästa år ungefär, väldigt upplyftande...sju månader av köld, bläsch som Elliot skulle ha sagt. I vinter kommer vi i alla fall ha motorvärmare, fantastiskt!
I verkligheten är de mycket finare men det blev hyfsat trots att det är taget med mobilen.
Idag har jag en del att göra:
Köpa vinterskor till Elliot.
Kanske baka nåt.
In på jobbet en sväng och kolla lite saker.
En grej som jag snart inte kan hålla mig från att berätta men jag väntar på svar och jag får problem med nerverna snart om de inte hör av sig!
Ta upp vinterskor och jackor.
Det är väl bara att sätta igång då!

Grannfejden

Publicerad 2009-10-01 14:01:04 i

Att en eller två hyresgäster ska kunna förstöra hela trappuppgången! Nu har vi fått en lapp i brevinkastet där det står så här "Er bas hörs genom väggar och tak även när ni spelar lågt". Det var allt, inget namn ingenting och det är det som stör mig mest att de aldrig kan stå för vad de tycker. Kom och knacka på så kan vi sänka och be om ursäkt på en gång. För det första så spelar vi inte musik varje dag och för det andra måste man väl få spela musik lågt åtminstone!? Hur kan de förresten veta att det är lågt, vi kanske har spelat musik en massa gånger när de inte har hört det? Så dum kommentar och fegt att inte stå för vem man är om man inte törs knacka på, så farliga ser vi väl inte ut? Vi har liksom blivit trappens hackkycklingar sen vi flyttade hit i juni för det är inte första gången det händer. Det kan jag berätta om en annan gång för nu ska jag hämta Elliot på dagis. Förresten kanske jag ska lämna stereon på högsta volym när jag går så ska de få höra på bas=) Aschberg nästa!

Monki

Publicerad 2009-10-01 10:41:51 i

Hittade dessa pjäser på Monki igår, sjukligt snygga och sjukligt höga, men priset gör det nästan värt det, endast 450 rikstaler vilket med min personalrabatt innebär att jag endast behöver betala 337.50.- Men för tillfället är jag rädd om slantarna eftersom jag åker till Göteborg nästa fredag, Äntligen!
Hittade även några fler godbitar på hemsidan:
Alla bilder är lånade från monkiworld.com

Fåret Shaun

Publicerad 2009-10-01 10:27:07 i

Morgontrött kille i sin nya pyjamas som tittar på Fåret Shaun=)
Inviger sina nya srtumpbyx...jag menar långkalsonger=)

Om

Min profilbild

Linda

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela