Proud Mama

Dinner time

Publicerad 2010-08-23 23:10:07 i

Har ni hört talas om Billiga veckan? Reklamen på TV där Ulf käkar falukorv varje dag? Jag har haft världens idétorka och slut på inspiration när det gäller mat på sistone. Så när jag fick billiga veckan-tidningen från ICA av mamma för ett tag sen så tänkte jag att jag skulle testa några av recepten. Det var många som verkade goda så varför inte.







Ja, sådär vill vi alltså inte ha det, så idag provade vi det här receptet:


Indisk lax
Ingridienser:


En gurka
Ett litet isbergssalladshuvud
4 dl matlagningsyoghurt
salt och peppar
1 lime
4 tsk tandoorikrydda
4 portionsbitar av lax á 120 g
4 portioner basmatiris

1. Sätt ugnen på 150°C.
2. Skala, kärna ur och skär gurkan i halvmånar. Ansa, dela och ta bort rotstocken på isbergssalladen. Strimla salladen fint.
3. Blanda gurka och isbergssallad med matlagningsyoghurt, smaksätt med salt, peppar och limesaft.
4. Lägg laxen i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Fördela tandoorikryddan på laxen och sätt formen mitt i ugnen ca 15 (20 min funkade  eller en innertemperatur på 56°C.
5. Koka riset.
6. Servera laxen med gurkyoghurt, ris (och gärna mango chutney)


Det var otroligt gott! Testa gärna!





Måndag.

Publicerad 2010-08-23 11:08:05 i




Då var det måndag igen. Lämnade skrutt på dagis för ett tag sen så nu ska här sättas fart med studierna. Det är ju faktiskt ruskigt kul nu när jag kommit in i det. Även om det inte är helt lätt så går det på nåt sätt ändå eftersom det är så roligt. Just nu handlar det om geometri, och alla vet väl att jag är en stjärna på matte? Inte det?

Blir eventuellt en fika på stan lite senare...

Ha en bra start på veckan!

Jobbet väntar...

Publicerad 2010-08-20 10:32:31 i

Nu har jag lämnat fisen på dagis, med blandade känslor, men man måste ju försöka bita ihop annars känner ju Elliot av det också.

Jag ringde i alla fall till förskolechefen igår men jag vet inte om det hjälpte. Så fort jag hade presenterat mig och knappt börjat förklara varför jag ringde så intog personen (vill inte lämna ut någons namn) värsta försvarspositionen. Då är det ju väldigt lätt att förklara hur man känner, not! Jag har sån lust att skriva ut samtalet för arumenten var helt uppåt väggarna.

Fy vad jobbigt sånt här är! Jag har ju inget val, jag är ju liksom inte miljonär så jag kan vara hemma med honom.

Det måste ordna sig, helst nu eller helst igår.

Nu måste jag gå till jobbet, hej så länge!

Besviken

Publicerad 2010-08-19 13:51:23 i

Håller på att skola in Elliot på dagis men det känns inte bra alls. Hur det ska gå att jobba har jag ingen aning om. Jag är så besviken på att man inte ens känner sig förstådd. Han ska liksom vara där större delen av sin vakna tid och då måste man trivas. Går det inte får jag väl säga upp mig, vad ska man annars göra?

Gotland

Publicerad 2010-08-16 14:19:17 i Resor





Då va vi hemma igen då. Vi har verkligen haft en supermysig semester. Jag vet inte om vi kommer hem direkt utvilade men vi har haft det väldigt bra!













Ugnsbakad lax med västerbottenost och färskpotatis.





Stranden vid Ljugarn.





La Vie - Underbar inredningsbutik i Visby.





På ett fik som heter "Kärlek".





Mackorna gick i samma tema :). Toast med getost, honung
och tomat. En smakkombination made in heaven!









Lekparker är kuuul tycker Elliot!





Almedalen





Kneipbyns vattenland.













Åta tåd mamma, nuuu!
























När vi var i stockholm glömde vi att ta med kameran men Hampus fotade med sin Iphone.
Ska lägga upp lite bilder därifrån ikväll.




ROXETTE!

Publicerad 2010-08-08 23:25:35 i

Hej på er!

Jag har inte lyckats komma igång med bloggen än efter semestern trots att jag jobbat i fyra veckor... men men... Imorgon åker vi till Gotland och Hampus syster Emma och hennes Patrik. Så blir det två dagar i Stockholm också, men jag klagar inte. Vi åker i ottan så jag borde egentligen sova vid det här laget men jag har packat och städat och gjort iordning fika.

Igår var det alltså äntligen dags för konserten och den var så fantastiskt bra så jag vet inte vad jag ska säga mer. Jag kommer leva länge på den. Ungefär så här glad var jag...









Hampus va också med på noterna...



Vi hade ju egentligen sittplatser men de var så långt ifrån så vi lyckades charma oss ner till planen istället och då kom vi jättenära, där var det mycket mera röj än på läktaren också=)





Typ så här nära va vi men tack vare brorsans objektiv kunde jag få några sjyssta
närbilder också! Vill ni se dem får ni hälsa på =)


Elliot var ju hos mormor inatt så jag vaknade 11.15, med världens huvudvärk, så länge har jag inte sovit sen Elliot föddes, kände mig som en tonåring! Utan röst och med världens kramp i armarna, men det var helt klart värt det. Nä ni, nu måste jag hinna sova lite. Jag ska ta massa bilder så uppdaterar jag på söndag när vi har kommit hem. Ha en skön vecka!

Natti natti!



Sunday

Publicerad 2010-08-01 10:54:18 i

Idag vaknade vi 08.15 och det får man väl vara nöjd med. Vi har käkat frukost och grabbarna har gått ut i det fina vädret. Jag har gjort färdigt det sista på uppgiften jag ska skicka till skolan. Det ska bli riktigt kul och se vad de tycker om den. Sen ska jag jobba tre timmar idag också, tre timmar.... Sen är det bara en vecka kvar tills vi drar till gotland och sen stockholm!!!! Å vad jag längtar, hoppas så att det blir bra väder. Första semestern med Elliot, det kommer bli nice. På lördag spelar ju Roxette också, glöm inte det! Ha en härlig dag på er!








Från vår bröllopsdag 7/7

Om

Min profilbild

Linda

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela