Proud Mama

Hallå i stugan

Publicerad 2009-12-27 11:57:42 i

Sitter och äter potatisgratäng och lövbiff från igår när familjen var här och myste. Har ni haft en bra jul? Det har jag! Elliot börjar väl lugna sig lite efter allt ståhej=) Han är för övrigt extremt täppt i snoken och vi har inte sovit ordentligt på tre nätter, katastrof! Jag gick i alla fall och la mig redan kl tio igår och det hjälpte ju lite. Nu ska jag springa ner på stan en sväng innan jag börjar jobba. See you later.

Skönhetstips

Publicerad 2009-12-22 12:09:47 i

Måste bara tipsa om en sida jag nyss hittat tack vare min kompis Elena. Den heter Strawberrynet och säljer dyra hudvårdsprodukter och smink mycket billigare än vad man köper dem i butik för. Till exempel Lancome, i.d Bare Escentuals och MD formulations. Dessutom betalar man ingen frakt just nu.

Dan före dan före dopparedan

Publicerad 2009-12-22 12:04:08 i

Idag ska vi få besök av Jenny!!! Igår skulle vi ju handla klart julklapparna men så blev det inte. Elliot hade 39.6 graders feber när han vaknade så då kändes det inte som att vi skulle gå ut i kylan. Idag är han feberfri än så länge och jag hoppas det fortsätter så. Vi har tagit in granen och den barrar som ett as. Det är en sån här fin disney-gran, jag kommer inte ihåg vad dem heter. Förra året hade vi också en sån men den barrade ingenting på hela julen. Inte ens när Elliot 6 månader låg under den och drog i grenarna. Jag hade väl tänkt åka ut till Birsta när Elliot vaknar men frågan är om jag lyckas gräva fram bilen under en halv meters snötäcke, är det värt? Har städat lite på förmiddagen så nu är det väl mest dammsugning och torkning kvar. Klä granen ska vi också göra, pynta lite, koka senap, kanske baka nåt. Hampus familj kommer till oss på förmiddagen på julafton så det ska bli mysigt att fira lite hemma också. Tillbaka till städningen.....suck...

SNÖ!!!

Publicerad 2009-12-21 11:09:18 i

Jag kommer inte ihåg sist jag blev så glad för snö! Det snöar fortfarande och det måste minst ha kommit 30 cm, kanske mer=). Förra veckan jobbade jag alla dagar utom på tisdagen och det var ju trevligt men det har ju märkts på bloggen...Elliot sover nu men sen ska vi gå ut en sväng och leka och kanske försöka handla klart julklapparna.

Världens bästa tisdag?

Publicerad 2009-12-15 15:53:45 i

Man ska ju tänka positivt, eller? Nu har det gått alldeles för länge sen sist jag var inne här....Det har hänt mycket så jag skyller på det=) I onsdags var vi på prisutdelning. Hampus företag vann pris för sin affärsidé i Venture cup. Det var jättekul att se eftersom man har varit med under hela tiden han har jobbat med det. Igår var han och pratade på P4 i "efter tre" eftersom de ville höra vad han gör. Min lilla lokalkändis :P. I fredags bakade jag lussebullar för första gången och jag var väldigt skeptisk till hur det skulle gå då jag aldrig bakat lussebullar innan men dem blev kanon goda. Aningens överjästa. Nu ska jag roa min son lite, see you later

Syster Lycklig

Publicerad 2009-12-09 11:23:58 i

Har precis återupptäckt en hemsida som jag glömt bort. Den känns verkligen bekant så jag tror jag har varit inne där förut. Jag hittade i alla fall två saker där som jag har letat med ljus och lykta efter. Jag har haft en bild i huvudet på hur de ska se ut och så hittar jag precis just det, jippie!
En säng
och en sänghimmel.
Hade tänkt göra en myshörna precis som på bilden och var nästan på väg att sy en sänghimmel eftersom jag inte hittade någon fin färdig. Tack och lov att jag hittade den här för vem vet hur det projektet hade slutat?

Idag är en bra dag!

Publicerad 2009-12-09 10:48:31 i

Jag vet inte varför, det bara är det. Jag har tvättstugan just nu och det är så skönt. Elliot är på dagis och det gick jättebra att lämna, han bara sprang in och skrek hejjå i farten=). Igår skickade jag iväg mitt projekt för bedömning eller vad man ska kalla det så nu är det bara att vänta, *nervös*!!! Jag har äntligen hittat mina hörlurar till telefonen så nu är det party i tvättstugan, tur att ingen kan se en...

Dagens nya lärdomar..

Publicerad 2009-12-07 23:17:24 i

Igår hade vi tänt en lykta på bordet i vardagsrummet och Elliot var väldigt fascinerad av den så jag frågar honom. "Elliot, kan du säga ljuuus"? Elliot tänker efter en bra stund och så svarar han. "Tuttaaa". Vad kan man göra annat än att applådera, han försökte ju verkligen=). Imorse satt vi och åt frukost och så frågar jag honom var klockan är. Då tittar han på klockan och säger "kocka" "braa" jublar mamma. Så säger jag att klockan är halv nio, " kan du säga nio"? " Muuuu" säger Elliot då.
Ja ja rätt ord vid rätt tillfälle? Big deal?

Mys-Söndag

Publicerad 2009-12-07 11:55:37 i

Igår var jag ledig så då var vi lediga tillsammans för en gångs skull. Vi började söndagen som vi brukar. Nämligen så här.
Efter frukost åkte vi till Birsta och strosade lite, handlade lite julklappar och så. Eftersom killar inte orkar shoppa så länge så åkte vi hem vid halv tre ungefär men det gjorde inget=) Vi lagade tacos när vi kom hem och efter det så bakade vi pepparkakor igen. Jag tänkte göra tre stora hjärtan som jag ska spritsa våra namn på som jag gjorde förra året. Fast då lyckades jag ju krascha allihop innan jul. Jag gjorde tre igår i alla fall men imorse så lyckades Elliot få tag på ett så nu måste vi göra ett till. Det gör inget, det luktar ju så gott när man gräddar dem=).
Pepparkakor som Elliot gjort helt själv, nästan.

Sista baket för den här gången..

Publicerad 2009-12-03 14:01:12 i

...och det här projektet så nu får vi se hur det går...Ska snart gå och hämta lilleman och jag tror att vi ska baka(ännu mer?!) pepparkakor i eftermiddag. Det blir första gången för Elliot. Han kommer nog tycka det är roligt att käka lite deg om inte annat. Ikväll kanske vi åker till Birsta en sväng och kollar på lite julklappar hela familjen.
Dagens cupcake. Mörkchoklad med mörkchoklad-frosting.
Elliots nya julstjärna.

Good morning!

Publicerad 2009-12-03 10:26:16 i

Nu är skrutt på dagis så jag har passat på att sätta upp julstjärnan på hans rum som jag köpte igår på Lagerhaus. Det blev jättefint, bortsett ifrån att jag inte kan tända den eftersom jag tio gånger av tio glömmer köpa glödlampa när jag handlar lampor, speciellt julstjärnor. Det ska vara en 15 watt(stavning?) men vi hade bara 40 och 60 hemma så det blir lite väl mycket. Det stod på förpackningen att man kunde använda starkare lampor men med en "ökad" brandrisk? Den formuleringen tycker jag känns lite korkad. Det betyder alltså om jag fattat rätt inte att om man använder starkare lampa så finns en risk för brandfara utan det finns en risk om man använder lampor under 15 watt också, den bara ökar ännu mer om man använder en starkare lampa?? Det är förmodligen inte så de menar men man kanske ska se över formuleringen? Ett tips från coachen...

Voi voi..

Publicerad 2009-12-01 15:01:57 i

...min arma rygg! Jag ligger nu raklång i soffan och tar det lugnt medan besten sover och blir sitt vanliga jag igen. Den här dagen började jag med att testa ett nytt cupcakerecept. Eller, jag har gjort själva kakan förut men inte frostingen. De blev galet goda men det var lite svårt att spritsa på frostingen då den blev lite lösare än de jag gjort innan. Vi var och hälsade på Erica och Ellen som hade gjort jättegod soppa, mmm... Jag kunde inte direkt sitta still bara eftersom Elliot bestämde sig för att gå loss på inredningen med nycklar m.m. Trappor är även en favorit. Han var inte direkt på sitt bästa gå-bort-humör om man säger så. Jag tror vi har övertygat Erica att ett barn räcker if you know what I mean? Det var i alla fall jätte roligt att hälsa på i deras fina lägenhet=) Ikväll är det babysim så det är väl bara att ställa sig vid spisen igen. Stånk och stön.. Vad ska ni göra för mat idag?
Inte låna bilder utan att fråga, ajaj!

Om

Min profilbild

Linda

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela