Proud Mama

Pulkaåkning och middag hos gammelmormor

Publicerad 2010-02-28 20:31:04 i

Kom hem från en mysig middag hos Hampus mormor för ett tag sen. Elliot ville inte somna men nu har han knoppat in. Har verkligen njutit av min lediga helg men imorgon är det back to reality igen. Ja jag ska ju inte jobba men Elliot ska till dagis och jag ska plugga. Vi såg på "Sommaren med Göran" igår. Riktigt rolig film faktiskt med feel good känsla. Rekommenderas om ni inte har sett den. Har njutit av våra fina vardagsrumsfönster sen i torsdags då det blev klart med lampor och blomster arrangemang. Ha en skön kväll. Nu blir det fika!


Måste förresten bjuda på en kommentar från maken igår:

Hampus: Är det okej om jag följer med Jonas och tränar ikväll?

Jag: Jamen du kommer ju inte märka någon skillnad om du bara hänger med en gång varannan månad!

Hampus: Jamen om man redan är tränad så bahöver man bara träna en gång i månaden ungefär, för att uppehålla det!

Jag: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!





Lördagsmys

Publicerad 2010-02-27 21:19:30 i

Sitter och kollar på melodifestivalen och det är Peter Jöback som sjunger. Det kommer nog bli en rysare ikväll, har verkligen ingen aning om vem som kommer gå vidare. Anna Bergendahls låt var grymt bra men det var ju ingen slager direkt. Vem tror ni på??

Hahaha vilken rolig imitation Chistin Meltzer gör av Malena Ernman!

Hampus är och tränar med sin bror och när de kommer hem ska vi kolla på film. Har precis ätit en gigantisk portion teriyaki-sallad, ruskigt god men det finns lite plats kvar för karra :)

Bjuder på några bilder från shoppingen i förrgår.

















Allt från H&M ( ja, jag är skadad:P)

Ha en trevlig kväll!


Filmtajm

Publicerad 2010-02-25 21:05:49 i

Idag har jag pluggat lite grann, sen blev det en tur på stan med "maken"( jag kan inte säga det för det låter så konstigt:P) Jag shoppade och han betalade, vi kompleterar verklign varandra=). Det blev en del fina grejjer men ni får se dem imorgon. Ha en trevlig kväll allihop, nu ska vi kolla på film. Natti.

Middagstips

Publicerad 2010-02-25 10:14:35 i

Är det någon som har slut på inspiration när det gäller mat så är det jag. Det är så tråkigt att alltid göra samma mat men det är lika tråkigt att försöka komma på nåt nytt när man står på affärn och ska komma på sju middagar bara sådär. Men igår provade vi i alla fall nåt nytt. Eller Flygande Jakob är ju inte direkt nåt nytt men det är inget vi brukar äta så ofta. Det här receptet har jag hittat på recept.nu och är lite annorlunda.



Flygande Jakob

3
dl mellangrädde
1
1 dl chilisås
1 1 dl jordnötter
1 1 st grillad kyckling
1 1 paket bacon
2 2 st banan


1. Sätt ugnen på 225°
2. Ta bort skinn och ben från kycklingen. Skär kycklingköttet i mindre bitar.
3. Skala och dela bananerna på längden.
4. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Lägg bananerna ovanpå.
5. Vispa grädden. Rör ihop grädde och chilisås och bred det över.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Strimla under tiden baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg upp på hushållspapper för att rinna av.
7. Ta ut kycklingen och strö över bacon och jordnötter.


Vi åt det med ris till och det var riktigt gott. Nästa gång ska jag prova att hälla i mer mellangrädde i botten innan man brer över den vispade grädden så det blir lite mer sås, och så ska jag ta hälften chilisås och hälften ketchup så det blir lite sötare. Man skulle nog kunna kunna krydda med lite curry också. Ska prova nästa gång så får ni höra om det blev bättre eller sämre.





Kyckling och bananer.




Färdig för ugnen.




Dålig bild men här är den färdig med bacon och jordnötter.




Voila! Maten är klar!


Tänkte försöka komma med fler middagstips lite då och då. Så alla förslag är varmt välkomna!

Och kylan håller i sig...

Publicerad 2010-02-24 22:30:16 i

För att fira den nya barnstolen åkte vi till Birsta och gick på McDonalds, Elliots favorit. Han åt ett helt Happy Meal själv med kycklingbitar, strips och äppelbitar.





Stolen nymonterad och klar!




Den här killen vet hur man dippar, inga strips eller kycklingbitar utan dipp. Då räcker han tillbaka dem till en och så får man hålla fram burken så han kan doppa.




Hittade den här jackan på Gina tricot. Har letat efter en fin parkas modell och den här var riktigt fin. Just nu känns det dock väldigt avlägset att kunna använda vårjackor, vill ha värme!




Nu längtar jag tillbaka hit. Railay Beach, Thailand.

Solsken!

Publicerad 2010-02-24 08:15:41 i

Idag lyser solen! Härliga tider! Hoppas bara att det inte blir 32 grader kallt istället bara för det. Vi ska snart bege oss upp till dagis och sen blir det plugg igen eftersom det inte blev så mycket igår. Vi skulle egentligen fått besök av en kompis idag men tyvärr har hennes barn fått feber, hoppas de är piggare idag i alla fall=).

Vi måste även åka förbi skrotbilen och försöka hitta registreringsbeviset så vi kan ställa av den. Den ska ändå skrotas, det var inget att göra åt den som inte skulle kosta mer än vad bilen var värd. Drygt att vara utan bil, jag hoppas vi löser det snart. Vi har i alla fall fått låna en bil så helt strandsatta är vi inte. Idag ska jag åka och köpa ut bilbarnstolen också så då kan även Elliot få åka med=).

Ha en bra dag allihop!

Britax MULTI-TECH

Publicerad 2010-02-23 13:26:58 i Elliot

Flashigt namn ellerhur? Det låter inte direkt som namnet på en bilbarnstol. Ni som inte har barn vänta bara så ska ni få se vilken jungel det är. Det är inte bara två och välja mellan om man säger så. Sen ska man ju helst gå igenom alla tester för att se att den är säker också. Kära nån vilken mammablogg det här har blivit...




God morgon!

Publicerad 2010-02-23 09:51:22 i

Nu ska jag åka och kolla runt på lite olika barnstolar till bilen. Wish me luck! Sen blir det till att mäta upp sovrummet och köket och göra klart mönster-planscherna. Jag har det jag gör med andra ord. Fyra timmar kvar till hämtning.

Ikväll ska jag även börja fila på mina nya blogg-design, jippieee! Den jag har nu är jag så less på att det går inte att beskriva!

See you later!

Slut som artist...

Publicerad 2010-02-22 22:12:05 i

...är vi allihopa ikväll. Hampus har sovit i soffan ett bra tag och Elliot låg i soffan och kollade på Rorri racerbil från middagen tills läggdags. Imorgon blir det plugg för min del. Hoppas att jag hinner göra ett ordentligt ryck så att jag snart kan skicka in den första inlämningsuppgiften. Vi ska också åka och kolla på en ny bilbarnstol eftersom vi inte kan åka någonstans med Elliot just nu. Bil-letandet går vidare så har ni några tips så är ni varmt välkomna. Nu blir det fika och sen sängen.

Ha det gott!

Natti natti..

Publicerad 2010-02-21 23:22:22 i

Nu ska jag gå och sussa. Har varit en lugn Söndag. Jobbade tre timmar mitt på dagen. Sen kom mamma och pappa med mat och myste och busade med Elliot. Hampus har varit på möte med Care of the world men nu har han kommit hem igen. Jag ska jobba imorgon också, vi ses då!





Svullnaden är nästan helt borta, wiehiiiiii!

Melodifestivalen

Publicerad 2010-02-20 21:00:15 i

Vi sitter och kollar på melodifestivalen och mina favoriter än så länge är Timotej och Darin. Standarden är ganska mycket högre än förra veckan tycker jag. Jobbade från tio till fyra så därför har jag inte uppdaterat så mycket. Det kändes att jag inte har sovit så mycket de senaste nätterna för jag var ganska seg i kolan men imorgon är det min tur att få sovmorgon, he he... Nu ska jag hämta lite karra!

Ha en fortsatt trevlig kväll!





Min mamma är en riktig pärla!

Det går bra nu..?

Publicerad 2010-02-19 10:01:18 i

Godmorgon på er allihop!

Den här kraschen har ökat mitt läsarantal ordentligt och det är ju alltid trevligt! Så för spänningens skull passade jag på att göra jordens praktvurpa på väg upp till dagis idag. Det såg nog väldigt roligt ut. Mina handleder tyckte däremot inte att det var så kul...

Igår var Hampus hemma och pysslade om mig. Vi var och tittade på några bilar och fick även låna hem en bil över natten. En helt ny ford mondeo, känner mig som en prinsessa när jag kör den. Jag menar bara en sån sak som att den har värme!! Så nu sitter jag och funderar på vad jag ska hitta på för att få använda bilen så mycket som möjligt innan vi ska lämna tillbaka den...

Har försökt plåstra om mig så gott som möjligt för att inte Elliot ska bli vettskrämd varje gång han ser mig. Han pekar på min panna då och då och säger ,aj, aj, aj. Det är ju lite svårt att förklara för honom att " ja du vet mamma körde bil och krockade med en älg så hon fick hela rutan i pannan och därför ser det ut så här". Nu törs han i alla fall vara i närheten av mig, igår morse var han lite skeptisk.

Ha en bra Fredag och kör lugnt!





Mammas hjärta!

Ingen bra dag..

Publicerad 2010-02-18 10:11:30 i

Eller den började ganska bra.. Lämnade Elliot på dagis och hann mäta upp vardagsrummet och hallen innan det var dags att hämta honom igen. Han hade blivit biten så han hade ett stort märke på armen så vi bestämde oss för att äta glass och kolla på Byggare Bob som tröst=)
Det fungerade bra=)
På kvällen skulle jag åka till Ljustorp på lovsångsövning och Emeli skulle åka med mig men när jag hade hämtat henne kom vi inte så långt. I stavreviken kom en älg från ingenstans, stor som ett as och jag hann inte få stopp jag försökte pricka på baken på den så att det skulle bli så liten smäll som möjligt. Det fungerade väl hyfsat. Hela vindrutan blev intryckt och jag blödde från pannan. Tack och lov så var inte Elliot med vilket han lika gärna hade kunnat vara. Eftersom bilstolen var i framsätet satt Emeli där bak vilket också var bra. Två killar stannade som ringde ambulans, polis och brandbil m.m. Det blev ambulansfärd till sjukhuset och två stygn i pannan. Glassplitter everywhere, trots en tjock jacka hade jag glas längst in under kläderna och i stövlarna. Det värsta är väl att jag fick det i ögonen. Plockar fortfarande ut bitar då och då. Så nu har vi ingen bil heller...men det är ju en värdslig sak även om det blir lite krångligare ett tag.
Väntar på att bli sydd..
Med tanke på att bilen ser ut på det här viset så är jag glad att det gick som det gick. Hade ett antal skyddsänglar med mig.

Plugga

Publicerad 2010-02-17 09:43:42 i

Det är vad jag kommer ägna dagen till. Det och att försöka ignorera att det kräksnöar igen. Ska bland annat mäta upp två rum i lägenheten som jag sen ska göra planritning och elevation på med min nya tumstock.
Senaste besöket på IKEA (notera pottan jag håller i handen...den är inte så populär än:)).

Hur hände detta?

Publicerad 2010-02-16 16:16:30 i

Jag har helt missat att det är fettisdag idag! Hur hände detta? Jag skulle ju ha bakat semlor annars. Fast det kanske var lika bra nu när jag har börjat min sunda livsstil (gapskratt). I fredags var vi i allafall på Birsta med min mormor och morbror med familj och då bjöd hon på semlor som var jättegoda=)
Nu ska vi kolla på Byggare Bob för hundrafemtioelfte gången.

Flitens låga brinner..

Publicerad 2010-02-16 10:28:49 i

Ja då var det bara att sätta igång då. Uträttade faktiskt alla ärenden som jag hade på min lista igår! Förutom att jag faktiskt käkade kladdkaka och jag började inte träna...men ändå! Bara det att jag har ringt försäkringskassan känns otroligt skönt att det är gjort. När jag ringde var jag nr 149 i kön, hallå?? När man inte vet hur många handläggare som sitter där kan man ju lätt bli lite uppgiven när man hör den siffran men tro det eller ej, nu talar de om för en hur många som sitter och svarar (135 st) så det tog inte hela dan, thank God!
Så efter jag hade pratat med dem så åkte jag till Fresks för att kolla om jag kunde få lite tapet-prover och broschyrer och sånt. Jag kollade även om de hade en sån här laser-mätar-grej, som skulle underlätta mina studier väldigt mycket. De hade en sån men den var i dyraste laget så jag blev lite snål och köpte en tumstock så länge, men jag behövde inte betala för den heller för killen jag pratade med tyckte de var så kul att jag läste till inredare så jag fick den gratis. Tack för det=)!
Just det jag backade ju in i en bil igår också men det var inte bara mitt fel.... Jag skulle köra ut på Bergsgatan och väntade bara på att en bil skulle passera men när bilen är mitt framför mig så svänger den in på vägen jag kommer ifrån utan att blinka. Eftersom jag redan börjat köra ut lite sakta så skyndar jag mig att backa tillbaka igen så att ingen ska köra in i mig och då backar jag in i bilen bakom som också är på väg ut. Jag kände bara "Å NEJ SÅ TYPISKT MIG"! Hoppar ur bilen för att be om ursäkt och försöka lösa allt så smidigt som möjligt men tack och lov så blev det inga skador på nån av bilarna!
Nämen nu måste jag plugga!

Dags för dagis

Publicerad 2010-02-15 10:11:26 i

Nu har jag lämnat skrutt på dagis! Var lite osäker på om det skulle bli smärtfritt eller inte men det gick kanon. Han sprang in och hämtade en traktor och började grejja direkt. Hoppas han får hålla sig frisk nu och att det inte tar om igen. Jag mår också riktigt bra idag efter att ha varit däckad tillsammans med Elliot. Igår firade vi alla hjärtans dag lite med att baka kladdkaka och hyra film, småbarnsförälder som man är, men det var mysigt. Vi såg "the ugly truth" men den var inte speciellt bra. Nu har jag tusen saker att göra. Ringa försäkringskassan, åka förbi nåt byggvaruhus, åka till clas ohlson, plugga, inte äta upp resterna av kladdkakan, börja träna? Har inte tid att blogga. See you later!

Söndag

Publicerad 2010-02-14 11:33:26 i

Ska snart gå och jobba mina ynka tre timmar. Det är bara att bita ihop. Återkommer med lite bilder från helgen sen. Glad allahjärtansdag!!!

Äntligen!!

Publicerad 2010-02-11 12:17:38 i

Igår bokade vi en weekend till huvudstaden. Det ska bli så härligt!! Vi har faktiskt aldrig åkt ifrån Elliot båda två sen han föddes. Vi har haft barnvakt typ två nätter då Elliot har sovit hos mormor, första gången när han var bara tre månader, crazy! Andra gången var i våras när jag fyllde år då farmor sov hos oss. Jag ser verkligen fram emot att få shoppa lite, både till mig själv men också till Elliot som fyller år strax efter vi kommer hem. Det finns ju så mycket mer roliga märken till honom där. Vi ska verkligen utnyttja helgen till max och bara njuta! Men vi åker inte förrän i mars...
Här ska vi bo =)

Isolerad

Publicerad 2010-02-10 11:48:18 i

Känner mig isolerad! Har inte varit utanför dörren på TRE dygn! Elliot är fortfarande hostig och krasslig men på bättringsvägen. Jag tror han saknar sina kompisar och fröknar på dagis för han far runt som ett yrväder och letar saker att göra som är ajabaja. Vi kanske går ut en sväng på eftermiddagen. Jag bakade i alla fall cookies igår men det blev inga chokladbollar. Jag måste verkligen göra ett ryck utan dess like vad det gäller studierna men det är ju inte helt lätt när Elliot är hemma. Helt otroligt att solen tittar fram, man ser till och med himlen, det var ju inte igår!

Dass

Publicerad 2010-02-09 13:45:27 i

Mormor har varit här och kollat till sjuklingarna så nu äter vi "dass"...
...med hela kroppen!
Hon hade även med sig en inredningstidning och naturgodis, LYCKA!!

En vilja av stål

Publicerad 2010-02-09 09:29:17 i

En liten kille som är nöjd för efter tio minuters tjurande har han vunnit, han får äta sin gröt själv. Någon (inga namn nämda) har tydligen låtit honom göra det på morgnarna på sistone..
Nu börjar saneringen efter frukosten....mannagrynsgröt EVERYWHERE!

Sjukstuga

Publicerad 2010-02-08 21:20:38 i

Idag har Elliot varit hemma från dagis eftersom han är lika förkyld som mig. Vi har haft det ganska mysigt trots allt snorande. Kollat på tv, myst i soffan och på eftermiddagen fick vi ett tokryck och städade lägenheten. Ja Elliot hjälpte till ganska bra från början men sen blev hans uppgift att försöka få min uppmärksamhet från dammsugaren genom ett antal hyss... T ex genom att springa runt med de nyinköpta lamporna, hämta sin lilla stol och ställa den vid diskbänken och hitta på både det ena och det andra, klättra upp på fönsterkarmen bakom soffan och helst öppna fönstren (de har spärrar så ni behöver inte vara oroliga), springa fram och tillbaka på vardagsrumsbordet eller så kan man stoppa ner händerna i toan och helst kasta lämplig mobil däri. Det där var ett litet axplock från hans egen topplista. Städat blev det i alla fall! Jag fick ett ruskigt baksug ikväll men orken försvann så imorgon blir det cookies och chokladbolls-bak härhemma. Natti natti!

Nyheter

Publicerad 2010-02-05 11:58:02 i

Riktigt snygg klänning inför sommaren..
Lite slappare stil men ändå fin..
Älskart!
Sweet!
Allt från Asos

Om

Min profilbild

Linda

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela