Proud Mama

Dagen efter.

Publicerad 2011-10-31 09:44:49 i Nonsens

Igår var det så äntligen fotografering för kollektionen. Efter sju sorger och åtta bedrövelser och mitt första elaka sms någonsin. Inget jag är stolt över men det var befogat. Hela historien får ni läsa här om en stund eftersom det mesta handlar om företaget.

Jag kan säga att jag somnade i soffan igårkväll i ren utmattning halv nio, sen vaknade jag kl tio och gick och la mig och sov vidare. Den här dagen kommer gå i slow motion, ska skicka några mail men framför allt så har jag tvättstugan, finally! Så jag kanske tar med mig datorn och jobbar därifrån.:)

Hoppas ni får en bra start på veckan!

Elliot har fredagsmys!

Publicerad 2011-10-28 17:45:54 i Nonsens




Nu är det fredag för nu har Elliot fredagsmys! Snart är det vår tur, när han har knoppat blir det tapas framför idol. En lugn och skön fredag är precis vad jag behöver!

Hoppas att allt går i lås inför fofoshooten på söndag!



Duscha?

Publicerad 2011-10-27 12:59:35 i Nonsens

Ja det är ungefär på den nivån energin ligger idag. Mitt projekt blir att orka ta mig in i duschen... Fortfarande fruktansvärt förkyld.

Jag måste bara berätta! Idag skulle jag egentligen ha varit i kramfors på ett företags-event. Men igår kväll hade jag fortfarande feber, ingen röst och världens huvudvärk så jag hör av mig till tjejen som har hjälpt mig jättemycket (eftersom hon jobbar på ett företag som hjälper nya företag) för att berätta att jag inte kan komma. Fem minuter senare så ringer hon mig och väser i telefonen "jag har feber och ingen röst"! Så jag börjar skratta och tror att hon driver med mig, men det visar sig att hon är lika dålig hon.

Måste bara dela med mig av det här klippet, det gjorde min dag!:)



Förkyld deluxe

Publicerad 2011-10-25 10:04:16 i Nonsens

Det är så man bäst förklarar mitt tillstånd just nu, men det tänker jag inte bry mig om idag. Har tusen saker att göra så nu är det bara att ta sig i kragen och svida om. Mitt första stopp blir tryckeriet. Sen blir det lunch och planering med Petra, för inom de närmsta dagarna blir det fotoshoot, YAY!

Ha det bäst!

Så typiskt mig!

Publicerad 2011-10-21 10:49:41 i Nonsens

Jag visste att det skulle hända men ändå kunde jag inte låta bli.

Som ni vet tappade jag bort mitt körkort i fredags. Jag upptäckte det i helgen men tänkte att det ligger väl nånstans. Jag sökte igenom varenda jacka, byxa, ficka, ja allt. Hallen, bilen, överallt! Men det stod inte att finna någonstans, så efter att ha lyssnat på några kloka människor så spärrade jag kortet på onsdag kväll.

Vad tror ni händer?

Jo igår torsdag kväll ringer telefonen och det är en tjej ifrån ICA Maxi, gissa tre gånger vad hon har hittat!!

Det är ju värdelöst nu, jag måste ju ändå skaffa ett nytt! Jag som var så nöjd med mitt gamla. Jag hade tagit bilden samtidigt som vi tog våra bröllopsbilder, eftersom jag var tvungen att skaffa ett nytt körkort då när jag bytte namn. Så man såg ju ganska fräsch ut.:)

#%€&%#!

Det är mycket nu!

Publicerad 2011-10-19 12:56:03 i Nonsens

Det är mycket som ska fixas nu. Så därför blir bloggarna lidande, men jag ska bättra mig. Nu är jag på väg till tryckeri och broderi igen för att fixa det sista. Det har ju inte gått som en dans om man säger så, men nu ska det väl vara löst. Nästa vecka blir det förhoppningsvis fotografering. Sen har jag gått och slarvat bort mitt körkort mitt i alltihop. Det hade inte kunnat komma lägligare kan jag säga men skam den som ger sig. Hoppas att jag får mina tyger i morgon så att jag kan börja massproducera mössorna! Har ju redan sålt fem stycken!=)

I ottan..

Publicerad 2011-10-11 07:25:26 i Nonsens

Sitter och försöker få i mig frukost innan avfärd till Östersund. Det märks att man inte är van att gå upp tidigt. Båda killarna ligger och sussar.

I går kväll ville Elliot sova på sitt rum i sin säng, och det fick han så klart! Anledningen till att han inte alltid gör det är för att vi inte har någon dörr till hans rum, vi måste vända på dörrkarmen för den går åt fel håll. Sen är det ju så mysigt när han sover hos oss också, men efter ett tag så vaknade vi av att han satt och ropade "hämta mig" så då fick han komma tillbaka=).

Har aningens dåligt samvete över att jag varit borta så många kvällar och ska vara borta även denna...men jag får väl försöka gottgöra det.

Nä nu måste jag rusa!

Ha det gott!

Happy monday!

Publicerad 2011-10-10 10:18:34 i Nonsens

God morgon!
Har varit dålig på att uppdatera i helgen men den har varit så lugn och skön. Den behövdes verkligen!
På lördagen storstädade vi lägan, var på Birsta en sväng och avslutade dagen med middag med finaste Jenny!! Vi firade hennes besök med kalvfile med sötpotatisgratäng och till efterrätt, lingon och kolapaj. Det blev så gott!!!
Igår var vi i ljustorp på kapellet på förmiddagen och eftermiddagen spenderade vi hos Birgitta och Emil. Vi gjorde pizza och åt resterna av pajen. På kvällen gick jag och Jenny på bio och så Crazy, Stupid, Love. Den var otroligt bra, den rekommenderas!
Så efter den här uppladningen kan man väl inte annat än köra på med företaget? I morgon bär det av mot Östersund!
Ha det gott!

Inte bra...

Publicerad 2011-10-05 11:53:02 i Nonsens

Idag är det jobbigt, jag har en inflamation i bröstbenet som kallas tietzes sjukdom (glammigt va?) och den visar sig genom att man får ont, och ett tryck över bröstet och mår riktigt tjyvens. Det hade blivit mycket bättre men nu är det sämre igen.

Det blir värre om man lyfter tungt (prova att låta bli när du har småbarn..), utsätter sig för kyla (hej å hå, vintern here we come!), utsätter sig för oro och stress (här har vi boven i dramat). Så nu är det bara att lugna ner sig...kanske nån gång 2015?

Kanelbullens dag..

Publicerad 2011-10-04 12:04:29 i Nonsens

Det är alltså idag man skulle ha varit en duktig mama och slängt ihop en sats bullar, men jag tror inte det blir nåt bullbak idag. Det har varit lite mycket nu och jag måste verkligen jobba med företaget. Elliots favorit bakverk alla kategorier är just kanelbullar så vi får väl köpa med oss några när vi hämtar på dagis. Nä vi får se om jag har nåt vettigare att skriva senare idag för nu är det för mycket i mitt huvud!









Sist vi bakade bullar.



Stort grattis till finaste mormor som fyller år idag, hipp hipp hurra!!! Får inte glömma att ringa sen, för jag tror inte hon läser bloggen ;).

Sådärja!

Publicerad 2011-10-03 13:02:59 i Nonsens




Nu är barsen klara.

Några tips bara:

Man behöver inte grädda dem i 30 min, iaf inte i vår ugn. Kanske 20-25 min. Lägg på ett bakplåtspapper ovanpå också så blir de inte lika mörka. Sen skrev jag inte hur många det ska bli. Det står 12 i receptet men jag fick ut nio.

Nu måste jag vara seriös och städa lite för snart kommer min fina kontakt på Almi hit och fikar och går igenom vad som ska hända härnäst med B&E!

Nu kommer det snart att finnas mössor att köpa!!

Muslibars

Publicerad 2011-10-03 10:44:21 i Mat & Bak




I torsdags fick jag för mig att jag skulle baka müslibars! Det började med att jag köpte en på pressbyrån när vi var i Birsta och den var riktigt god. Eftersom min mage har varit och är så krånglig så tänkte jag att det är en bra grej att ha med sig eftersom det är bra att äta ofta och lite. Gör man dem själv kan man ju dessutom göra dem så nyttiga man vill och man vet vad som är i. Så jag sökte efter ett bra recept men jag hittade inget som jag fastnade för. Till slut hittade jag ett som jag gjorde om som blev jättebra!

Jag hade i:

  • Ca 1.5 dl K-special fullkorn
  • 50 g nötmix
  • 100 g müsliblandning (boveteflingor, dinkelpuffar, sesamfrön, pumpakärnor m.m.) det man gillar helt enkelt.
  • 1 dl tranbär
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 50 g smör
  • 1/5 dl honung
  • 3 msk råsocker
  • 1 äggvita
Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Klä en form, ca 20x20 cm, med bakplåtspapper. (jag hällde ut min smet på ett bakplåtspapper och formade den för hand, det gick också bra)
  3. Blanda nötter, frön, flingor, tranbär, müsli, vaniljsocker och salt i en bunke.
  4. Smält ihop smör, sirap och socker i en kastrull och låt sjuda 2 min. Rör då och då.
  5. Ta av från värmen, låt svalna och vänd ner i grynblandningen.
  6. Vispa äggvitan till skum och blanda ner. Bred ut i formen i ett jämnt lager.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Täck ev med bakplåtspapper om den blir för mörk.
  8. Låt svalna på galler, skär i bitar och förvara svalt i tät burk.
Om någon är intresserad så innehåller den ungefär 105 kcal.

Man kan ju ha i precis vad man vill så länge man har i lika mycket som är i receptet. I orginalreceptet är det t.ex. blåbär och aprikoser men jag gillar tranbär så då tog jag det istället. Man kan ha i müsli istället för flingor eller så byter man ut hela köret mot müsli förutom bären, honungen, sockret, smöret och ägget. Ja ni fattar. Har man inte honung hemma så kan man använda sirap. Möjligheterna är oändliga!=) De är farligt goda dessutom, måste nog göra en till sats nu. Den förra är redan slut! Därav bristen på bilder...

Pizza

Publicerad 2011-10-02 20:29:47 i Nonsens




Idag blev det pizza till middag med kantareller, chèvre, honung och pinjenötter. Den var jättegod, det var bara synd att jag hade den inne för länge så den blev alldeles för välgräddad. Jag kommer definitivt göra den igen.


Roadtrip

Publicerad 2011-10-01 18:58:48 i Nonsens




Idag har vi varit på besök hos Elliots farmor. Vi grillade hamburgare i solen och till middag lax med spenatpasta som var grymt god! Småkusinerna hade lika kul som vanligt!

Nu är vi hos mina päron aka Voffar och mommor Siv. Vi sover över tills imorgon! Hoppas ni har en härlig lördag!

Om

Min profilbild

Linda

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela